Nu bombarderer DF med halal-spørgsmål

To DF'ere går i kødet på sundhedsministeren efter Ekstra Bladets afsløring

- Det er under al kritik, at Hvidovre nu kun vil tilbyde halaslagtet oksekød, mener Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti. (Foto: Rune Johansen/Polfoto)
- Det er under al kritik, at Hvidovre nu kun vil tilbyde halaslagtet oksekød, mener Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti. (Foto: Rune Johansen/Polfoto)

At Hvidovre Hospital har valgt udelukkende at servere halal, når patienterne skal have oksekød, får i den grad politikerne i Dansk Folkeparti op ad stolen.

Således kan sundhedsminister Astrid Krag (SF) se frem til spørgsmål fra hele to DF'ere den kommende tid.

Se kortet: Her er frikadellefrit i daginstitutionerne

Og begge vil fluks have stoppet halal-initiativet på hospitalet.

- Det er under al kritik, at Hvidovre nu kun vil tilbyde halaslagtet oksekød.

- Vi er efterhånden nået for vidt for at tækkes en anden religion i Danmark. Vi er mange mennesker i Danmark, som ikke ønsker halaslagtet kød, da vi ikke kender til, hvilken slagtemetode der er brugt ej heller vil spise kød, der er velsignet af en muslim, siger fødevarordfører for DF Liselott Blix i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.

Hospital indfører halalkød

Også Martin Henriksen fra DF vil have sat en stopper for halal-kødet.

- Vi er i Dansk Folkeparti af den overbevisning, at det ikke duer, at der skal blandes muslimske hensyn ind i sundhedssektoren, da alle disse hensyn er uvidenskabelige og fordyrer og besværliggør den medicinske behandling.

Related content

- Det næste, man kan forestille sig, kunne jo være, at danske sygeplejersker skulle gå tildækket som muslimske kvinder, for at tækkes muslimske indlagte etc, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen i en skriftlig kommentar.