Halal i skolemaden

En stor del af den skolemad som landets skoleelever får leveret i stedet for madpakke er halalslagtet

Tusindvis af skoleelever får halalkød dagligt - billedet er dog fra en tilfældig kantine, og det vides derfor ikke, om der er blevet bedt over den mad, pigerne her får serveret. Arkivfoto: Niels Aage Skovbo
Tusindvis af skoleelever får halalkød dagligt - billedet er dog fra en tilfældig kantine, og det vides derfor ikke, om der er blevet bedt over den mad, pigerne her får serveret. Arkivfoto: Niels Aage Skovbo

Når Mathias og Mathilde efter sommerferien skal spise deres skolemad, så må de med stor sandsynlighed sætte tænderne i halalkød. Meget af den skolemad, som landets skoleelever får leveret i stedet for madpakke, er nemlig nu halalslagtet.

Eksempelvis er alt kyllinge- og oksekød i Københavns Kommunes skolemadsordning, der omfatter 34 skoler og tusindvis af elever, i dag halal.

Og hos Godskolemad.dk, der står for logistikken, i forbindelse med leverancer til 130 skoler i det jyske, oplever man også, at, flere skoler nu serverer halalkød.

Se også: Krig i regionerne om halalkød

– Vi har ikke præcise tal, men mange af dem kører nu med halalslagtet kød, lyder det fra ordningen, der er en af landets største.

Det store halal-indtog på skolerne, falder ikke i god jord hos landsorganisationen Skole og Forældre, der varetager interesserne for forældre, der har børn i folkeskolen.

– Det er uden tvivl supergodt, at de elever, der skal spise noget, der er halalslagtet, kan det, siger næstformand Finn Juel Larsen.

Se også: Kebab-grossist overfaldet af tæskehold

– Men det er altså ikke det samme som at sige, at alle skal tvinges til at spise det. Det er en helt forkert tilgang. Hvis en ikke-muslimsk elev vil have oksekød, så skal det være muligt at vælge noget, der ikke er halalslagtet, siger han.

Hos Københavns Kommune, der er ansvarlig for madordningen ’EAT’ til hovedstadens skolebørn, fortæller man, at det ikke er kommet klager over indførelsen af halalkødet.

– Der er jo dels et ønske om, at alle børn, der bestiller maden, kan nyde et fælles måltid.

Se også: Halal er overalt Halal er overalt

– Og så er det selvfølgelig også det, at hvis man gerne vil have kødet delt op, så er det en noget dyrere produktion, siger Kristina Koch Sloth, Kontorchef, Sundhed og Indkøb, BUF Københavns Kommune.

Det findes ikke noget samlet overblik over præcis, hvor mange af landets 1.318 folkeskoler i Danmark, der har madordninger, hvor der serveres halalkød for eleverne.

Læs meget mere i Ekstra Bladet i dag:

* Leverandør: Halal vinder frem

* Kommune: Ikke noget problem

* Haribo er også med: Luk op for Halalibo

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen