Rygeforbud griber ind i privatlivet

Tillidsrepræsentant i Region Sjælland raser over det totale rygeforbud - så skulle kageordninger og fed mad også forbydes, siger hun.

Tillidsrepræsentant Winnie Larsen er bekymret for, at totalforbuddene kan udvikle sig til en 'stikkermentalitet'. (Foto: Per Rasmussen).
Tillidsrepræsentant Winnie Larsen er bekymret for, at totalforbuddene kan udvikle sig til en 'stikkermentalitet'. (Foto: Per Rasmussen).

- Det er at gå for langt. Rygning må være en privat sag, og beslutningen er simpelthen for vidtgående, siger Winnie Larsen.

Hun er tillidsrepræsentant for Djøf'erne, som er ansat ved regionshuset i Region Sjælland, der siden i går har haft totalforbud mod rygning.

- Det er naturligvis helt i orden, at man ikke skal genere andre med røgen. Men vi har heller aldrig måttet ryge indendørs, og det er helt fint, siger Winnie Larsen.

Se også: Nu er der totalt rygeforbud i Region Sjælland

Men hun protesterer over, at arbejdsgiveren skal bestemme, hvad man foretager sig udenfor og i sine pauser.

- Det er for stor en indgriben i privatlivet, når vi ikke engang må bruge vores pauser på at ryge. Vi har talt meget om det, og begrundelsen er, at vi skal være sunde. Men så skulle man jo også forbyde kageordninger, fed mad i kantinen og kræve et bestemt BMI, for de ansatte, siger Winnie Larsen.

Totalforbuddet i Region Sjælland er i sig selv ikke noget nyt, siger er direktør i Region Sjælland Jens Andersen. Forbuddet har længe været gældende for sundhedspersonalet, men gælder nu alle. Det vil f.eks. sige det administrative personale i regionshuset i Sorø.

Se også: Fremtiden bliver svær for rygere verden over

De nye regler er besluttet i det såkaldte MED-udvalg, som er regionens samarbejdsudvalg. Samarbejdsudvalget har haft et fælles ønske fra medarbejderrepræsentanterne og ledelsen om at ensrette rygepolitikken. Ændringen sker derfor også på medarbejdernes eget ønske, oplyser Jens Andersen.

Winnie Larsen fortæller dog Ekstra Bladet, at forbuddet aldrig har været til afstemning blandt medarbejderne.

- Nej, der har været en høring, hvor vi har sagt nej. Aftalen har været til afstemning i hovedudvalget, hvor både ledelse og medarbejdere er repræsenteret. Og her var der flertal for beslutningen, og derfor må vi bøje os for flertallet, siger hun.

Se også: PAS PÅ HEKSEJAGT

Winnie Larsen er selv ryger, men vil stoppe efter ferien.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen