Annonce:
Annonce:

Imam i ny stormoske hylder ekstremist

Ekspert advarer om, at ny stormoske kan føre til parallelsamfund og øget radikalisering

Imamen i den nye stormoske på Nørrebro, Jehad Al-Farra, der her ses under et besøg i Mekka,  har tætte forbindelser til den rabiate egyptiske imam  al-Qaradawi.
Imamen i den nye stormoske på Nørrebro, Jehad Al-Farra, der her ses under et besøg i Mekka, har tætte forbindelser til den rabiate egyptiske imam al-Qaradawi.
Annonce:
Følg Samfund

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at foreningen bag den nye stormoske på Nørrebro, Dansk Islamisk Råd, og dets imam Jehad Al-Farra er tæt knyttet til organisationen Det Muslimske Broderskab og den åndelige vejleder Youssef al-Qaradawi, der prædiker en fanatisk islamisk ideologi.

Al-Qaradawi er berygtet for holdninger som, at homoseksuelle skal straffes, at Hitlers holocaust var Allahs straf til jøderne, og at frafaldne fra islam skal henrettes. Han kæmper desuden ligesom resten af Broderskabet for, at den ultrakonservative islamiske lov Sharia skal indføres globalt.

En ideologi, som blåstemples af Jehad Al-Farra, der udover at være imam i den kommende stormoske, er tidligere formand og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Islamisk Råd.

Annonce:

På Jehad Al-Farras arabiske facebook-profil, afsløres det, at han i slutningen af marts i år deltog i generalforsamlingen i Det Muslimske Broderskab i Syrien.

Samtidig har Dansk Islamisk Råd i november 2012 lagt en arabisk video på youtube, hvor al-Qaradawi bliver æret og efterfølgende, er der en 22 minutter lang prædiken fra Al-Farra om Islam.Og hvis Broderskabets ideologi ender med at blive prædiket herhjemme kan det få store konsekvenser, advarer den anerkendte sikkerhedsekspert Lorenzo Vidino fra Center for Security Studies (CSS) i Zürich.

– Mange sider af Broderskabets ideologi er negative og kontroversielle i et vestligt samfund, eks. deres syn på integration, kvinder, religionsfrihed og homoseksualitet. Følger du dem i Europa vil det føre til parallelsamfund og øget radikalisering, siger han.

Det muslimske broderskab har de seneste år fået stigende indflydelse i Europa, og det stiller myndighederne i et stort dilemma.

– Der er utvivlsomt mange sider af Broderskabets ideologi, som er meget problematiske i et vestligt samfund, siger Lorenzo Verdino.

Annonce:

– Men den grumme sandhed er, at der findes andre grupper som salifisterne og Hizb ut-Tahrir, der er endnu værre, så der er et spørgsmål om, hvad man er villig til at acceptere, siger han.

Jehad Al-Farra bekræfter overfor Ekstra Bladet, at han deltaget i generalforsamlingen hos Det Muslimske Broderskab, men vil ellers ikke udtale sig om tilknytningen.

RETTELSE:

Ved en beklagelig teknisk fejl er der i Ekstra Bladet søndag den 11. august blevet benyttet et forkert billede på henholdsvis forsiden og plakaten. Det er sket i forbindelse med artiklen om 'Imam i ny moske hylder ekstremist'.

Manden på forsidebilledet er formand for Dansk Islamisk Trossamfund (DIT), Ahmet Deniz, men skulle have været imam Jehad Al-Farra, der optræder på siderne seks og syv.

Dansk Islamisk Trossamfund gør opmærksom på, at Ahmet Deniz ikke har tilknytning til organisationen Det Muslimske Broderskab og moskeen på Nørrebro, som bliver omtalt i artiklerne.

/ Redaktionen

--- --- ---

LÆS MERE I EKSTRA BLADET SØNDAG

- Hvem er stormoskeens nye imam.

- Se forbindelserne mellem Det Muslimske Broderskab og Dansk Islamisk Råd

- Moskeen er finansieret af Qatar. Se den stenrige oliestats indkøbsturne i Europa

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce: