Sådan var mine 18 timer i fængsels-helvede

Annitta Peetz blev frihedsberøvet på grund af en parkeringsbøde, som hun havde betalt. Nu fortæller hun om hele forløbet

Den 48-årige Annitta Peetz  kræver nu penge for en af de mest ydmygende oplevelser i hendes liv. (Foto: Jan Unger)
Den 48-årige Annitta Peetz kræver nu penge for en af de mest ydmygende oplevelser i hendes liv. (Foto: Jan Unger)

- Jeg har aldrig i mit liv været udsat for noget så ydmygende og nedværdigende som det her fængselsophold.

Så kontant er meldingen fra den 48-årige sosu-hjælper Annitta Peetz, der blev anholdt og frihedsberøvet i cirka 18 timer for en parkeringsbøde på 2573,27 kroner, som hun havde betalt i januar.

Hør Annitta fortælle om sine oplevelser i tv-klippet over artiklen

Den 48-årige sosu-hjælper blev anholdt, da hun var på aftenvagt på Den Sociale Hjemmepleje på Nørrebro – ironisk nok var hun selv i gang med at anmelde en forbrydelse.

De to betjente, der ankom til stedet, måtte anholde og tage Annitta Peetz i Vestre Fængsel efter ordre fra Station Bellahøj.

- Jeg vil ikke sige et ondt ord om politiet, der anholdte mig, de virkede meget flove over situationen. Men jeg er simpelt hen så chokeret over den behandling, jeg fik i fængslet - for en p-bøde, jeg allerede havde betalt!, siger den 48-årige sosu-hjælper, der dog også medgiver, at hun godt kunne have betalt parkeringsbøden tidligere end januar måned.

Fik ingen mad
Da hun ankom til Vestre Fængsel, måtte hun aflevere alle sine ejendele. Herefter blev hun lukket ind i et rum, hvor hun blev undersøgt uden tøj på af to kvindelige fængselsbetjente - en såkaldt personvisitering. Så kunne hun se frem til at tilbringe natten i celle nummer 156.

Hun fik besked på, at fængslet havde serveret aftensmad. Så Annitta Peetz måtte vente med at få mad til dagen efter.

- Jeg var grædefærdig, da jeg blev låst inde i cellen. Min mave knurrede, og jeg var helt uforstående over for situationen. Og så var der endda en fængselsbetjent, der havde sagt til mig, at jeg skulle tage opholdet som en oplevelse, for jeg var jo alligevel ude i morgen, siger Annitta Peetz.

I cellen boede den 48-årige sosu-hjælper under de mest kummerlige forhold.

- Der var elendig hygiejne i cellen. Der var rester af afføring og snotklatter på væggene. Både madras og dyne var så beskidte, at de nærmest selv kunne gå til vaskemaskinen, lyder det.

Det var ikke meget søvn, den chokerede sosu-hjælper nåede at få i løbet af opholdet, da der var larm og tumult fra de andre indsatte på gangen. Næste morgen fik hun sig endnu en overraskelse, da morgenmaden også blev serveret under uhygiejniske forhold.

- Jeg fik uddelt morgenmad, hvor betjentene tog både toastbrød og ost med de bare næver. Jeg var chokeret over fængslets håndtering af fødevarer. Så derfor har jeg også kontaktet levnedsmiddelkontrollen for at få dem til at se på hygiejnen i Vestre Fængsel, siger hun.

Annitta Peetz blev efter morgenmaden i Vestre Fængsel kørt til Københavns Byret i en fangetransport og blev låst inde i, hvad hun karakteriserer som ’et grisebur’. I byretten sad hun i et aflåst rum, indtil hun blev kørt videre til Fogedretten ved Retten på Frederiksberg af to civilbetjente.

I fogedretten blev det slået fast, at Annitta Peetz havde betalt de 2573,27 kroner, men at hun manglede en retsafgift på 400 kroner, hvilken blev betalt omgående. Efterfølgende har fogedretten dog bekræftet over for EKSTRA, at de 400 kroner ikke skulle være betalt af Annitta alligevel - og at hun kan forvente at få pengene retur.

- Jeg har generelt ikke noget at sætte på politibetjentene og fogedretten, hvor jeg blev godt behandlet. Men fængslet var virkelig en ubehagelig oplevelse. Jeg kan slet ikke forstå, at der blev brugt så megen energi på at holde mig fanget for en ussel parkeringsbøde. Tænk, hvad det ikke har kostet af skattekroner, lyder det fra Annitta Peetz.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen