Han fucker med din hjerne på tv: Sådan er han privat

31-årige Jan Hellesøe manipulerer sig frem i nyt program

Jan Hellesøe fucker med din hjerne. (Foto: Jonas Olufson)
Jan Hellesøe fucker med din hjerne. (Foto: Jonas Olufson)

Håndtrykket er fast og øjenkontakten holdes meget længere, end man er vant til. Ekstra Bladet har mødt illusionisten Jan Hellesøe, der i aften har debut som vært på DR3-programmet ' Fuckr med dn hjrne.'

Se også: Lyver Ekstra Bladets journalist?

- I virkeligheden er det jo ikke raketvidenskab. Jeg har læst og testet mig frem til det, jeg kan. Der er intet overnaturligt over det, siger han og afslører, at han intet giver for dem, der siger, de kan se spøgelser eller finde forsvundne personer. - Eller ernærer sig ved at lave horoskoper for den sags skyld.

Har meget på spil
31-årige Jan Hellesøe er temmelig nervøs for aftenens debut som frontfigur i et tv-program, som sætter ham så meget i fokus.

- Det betyder meget for mig, at folk kan lide det. Det er jo hele min karriere, der er på spil her. Jeg laver jo også foredrag og private forestillinger, så hvis folk ikke kan lide, hvad de ser, ser fremtiden noget sort ud, lyder det.

Manipulerer de kendte
Med en spidskompetence i manipulation skal Jan Hellesøe igennem en række programmer blandt andet læse nyhedsvært Kåre Quists inderste tanker, få Barbara Moleko til at græde og udføre psykologiske eksperimenter på Peter Lund Madsen.

- Der var mange kendte, der ikke ville være med, fordi de var bange for, at jeg ville hive personlige ting ud af dem for åben skærm. Men jeg er jo ikke ude på at være ond. Jeg synes bare, det er enormt interresant, at jeg kan manipulere lidt med, hvordan folk tænker og agerer, siger han og fortsætter:

- Blandt andet gad jeg virkelig godt at få Stein Bagger til at fortælle, hvor han har gemt millionerne. Men det var han vist ikke klar på, siger Jan Hellesøe og griner.

Elsker Danmark
Jan Hellesøe har 17 års erfaring som illusionist. Han har lavet shows i Las Vegas, men er nu tilbage i Danmark, da han 'godt kan lide bo i et land, hvor en aftale er en aftale, at tidsplaner bliver overholdt, og hvor man stoler på hinanden'.

- Det er virkelig noget, vi skal værne om herhjemme. At vi stoler så meget på hinanden - bare over et håndslag, lyder det.

Den 31-årige illusionist blev i sin tid interesseret i magi, fordi han undrede sig over, hvordan det var muligt at få mennesker overbevist om, at man kunne trylle biler og andre store ting væk.

- Alle ved jo rent rationelt, at det ikke kan lade sig gøre. Men man kan få folk til at tro på det. Det er da ret vildt. Derfra blev jeg bare virkelig interesseret i, hvordan sindet og vores kropssprog fungerer i forskellige sammenhænge. Hvis du for eksempel sad og løj for mig nu. Så ville du med stor sandsynlighed rykke rundt på stolen, pille ved din halskæde eller kigge væk.

Første møde
Udover at han er enormt sympatisk, så kan man ikke andet end blive lidt nervøs i Jan Hellesøes selskab. For han stirrer dig lige ind i øjnene, så du føler, at han tvinger sig direkte adgang til dine inderste hemmeligheder.

- Det er noget, jeg ofte får at vide. At jeg stirrer. Men det er altså ikke noget, jeg tænker over. Jo, når jeg første gang møder folk og giver dem et håndtryk, er jeg meget opmærksom på, hvordan jeg bliver mødt. Om øjnene signalerer imødekommethed, venlighed eller overlegenhed. Man udståler sindsygt mange ting, når man møder et andet menneske for første gang.

Følsom sjæl
- Du har en kæreste. Manipulerede du hende til at blive forelsket i dig?

- Det håber jeg da ikke. Haha. Nej, jeg er ret sikker på, at hun har valgt mig, for den jeg er som menneske.

- Hvordan er det?

- Jeg er meget følsom og vil gøre alt for dem, jeg holder af. Jeg har en udpræget retfærdighedssans og bliver tosset, hvis nogen taler ned til mig eller andre, som ikke har fortjent det. Og så bliver jeg helt dårlig, hvis jeg befinder mig i et rum, hvor der er dårlig stemning. Det går i hele kroppen på mig, og jeg gør straks alt for at lave den dårlige stemning god igen.

- Hvis nu din kæreste var dig utro eller fortalte dig usandheder, ville du så gennemskue det med det samme?

- Ikke nødvendigvis. Det er noget helt andet, når man kender personen godt. Så ved hun også, hvordan jeg er, og hvornår mine parader er nede.

Holder fri
- Er det ikke anstrengende hele tiden at skulle være så opmærksom på folk?

- Altså. Nu går jeg jo ikke rundt og 'læser' folk hele tiden. Jeg kan godt slukke for det, når jeg bare er mig selv. Jeg går jo heller ikke konstant og læser mine venner. Så ville jeg nok blive utrolig træt. Og de ville blive trætte af mig. Men jeg kan nok aldrig lægge det helt fra mig. Det tror jeg er normalt i mange brancher.

Han forklarer, at selvom du ikke decideret interviewer dine venner, så har du sikkert en naturlig spørgeteknik, som gør, at du nok skal få de svar, du gerne vil have.

Uddannet smed
Jan Hellesøe er vokset op i Sønderborg, hvor han stadig bor, men i øjeblikket pendler han en del frem og tilbage på grund af optagelserne til 'Fuckr med dn hjrne'. Barndommen i den sønderjyske by var tryg og 'totalt kernefamilie-agtig'

- Min far og mor mødte hinanden, da de var 16 og 18 år gamle, og de har været sammen siden. Det er ren idyl, lyder det.

Det er ikke forældrene, der har inspireret ham til at blive tryllekunstner, og da han var barn, var drømmen at blive håndværker. Det blev da også til en uddannelse som smed, før Jan Hellesøe kastede sig over illusioner, tryllekunst og mindfucking.

- Jeg arbejdede som smed, indtil jeg fik for travlt med det, som jeg laver i dag . Og det er de færreste, der ved, at jeg i min fritid elsker at svejse og brænde, siger han

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen