Dansk astronaut skal på mission i rummet

Danske Andreas Mogensen rejser på sin første mission til Den Internationale Rumstation, ISS, i 2015

Den danske astronaut Andreas Mogensen bliver om to år sendt på sin første mission i rummet: Polfoto
Den danske astronaut Andreas Mogensen bliver om to år sendt på sin første mission i rummet: Polfoto

Den danske astronaut Andreas Mogensen bliver om to år sendt på sin første mission til den Den Internationale Rumstation, ISS, skriver TV2.

Den 36-årige astronaut er uddannet astronaut ved det europæiske rumagentur, ESA, men han har endnu ikke været på rumvandring.

Uddannelsen gjorde det muligt for ham at blive udvalgt til at komme på mission til ISS. Og tilbage i 2010 sagde han, at der var lange udsigter for at få lov til at komme på rumvandring. Måske op til 10 år.

- Det her er bare starten på en lang karriere som astronaut. Nu skal jeg have et flycertifikat og lære endnu mere om rumfart her hos ESA. Så jeg tripper ikke for at komme ud allerede nu, sagde danskeren.

Danmark er en af de mindre bidragydere til ESA, og danskerens kolleger fra Tyskland, Italien, Storbritannien og Frankrig stod derfor foran ham i køen.

Andreas Mogensen færdiggjorde sin uddannelse som astronaut i 2009, hvor han blev udvalgt blandt godt 8.000 håbefulde ansøgere, som en af seks astronaut-aspiranter i ESA, det europæiske rum agentur og dermed blev den første danske astronaut, skriver TV2.

0 kommentarer
Vis kommentarer