Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Stormskader i USA for 50 milliarder dollar

New Yorks guvernør har gjort skaderne op, efter at superstormen Sandy hærgede det nordøstlige USA forleden

Superstormen Sandys hærgen i det nordøstlige USA har forårsaget materielle ødelæggelser for omkring 50 milliarder dollar (over 293 milliarder kroner), hvor staten New York har holdt for med skader for 33 milliarder dollar (over 193 milliarder kroner).

Det siger guvernøren i New York, Andrew Cuomo, nu da skaderne efter stormen, som rasede fra den 22. til 31. oktober, er gjort op.

- Det er et overvældende højt tal - ikke mindst på baggrund af den finansielle krisesituation, som vi har, siger Cuomo, der torsdag holdt et pressemøde om ødelæggelserne og udbedringerne af skaderne.

Ofrene for uvejret har modtaget nødhjælp og vil muligvis også få skattelettelser, hvilket myndighederne i New York overvejer efter inspiration fra New Orleans, som i 2005 blev ramt af katastrofeorkanen Katrina.

Sandys hærgen ødelagde blandt andet over en kvart million nye og brugte biler og lastbiler, der nu skal skrottes.

Bilproducenterne har oplyst, at 16.000 spritnye biler indtil videre skal skrottes som følge af den dødbringende storm, som oversvømmede kystområder i New Jersey og New York. Mange af dem var oplagret på havnen i Newark, da Sandy slog til.

Det tal kan meget vel stige, når de to største amerikanske bilproducenter, General Motors og Ford, lægger tallene frem for, hvor mange biler de har mistet under Sandys hærgen.

Endnu har ingen af de to bilgiganter givet et bud på, hvor stort deres tab har været.

Sandy, som er et af de mest voldsomme uvejr, der har ramt USA, har efterladt flere end otte millioner hjem og virksomheder i den nordøstlige del af landet uden elektricitet.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen