Don Ø om lakridspibe-forbud:- Det hjælper ikke en hønsefis

Don Ø har bakket mange lakridspiber i sit liv. Han og Søren Ryge kalder det kommende EU-direktiv, der vil forbyde lakridspiber latterligt - Miljøminister Ida Auken vil også savne lakridspiben

Don Ø vil have lov at bakke på sin lakridspibe i fred. Foto: Malaco
Don Ø vil have lov at bakke på sin lakridspibe i fred. Foto: Malaco
Følg Samfund

Krumme agurker og lækre lakridspiber - politikerne er igen ude med forbudshammeren, og det får flere kendte danskere til at ryge i totterne på EU.

- Jeg føler det er fuldstændigt latterligt. Før i tiden talte vi om forbuds-sverige. Nu taler vi efterhånden om forbuds-Danmark og forbuds-Europa. Folk kan vel tænke selv. Har politikerne ikke andet at lave dernede?, lyder det fra en lakridspibe-elskende Flemming Østergaard.

Han er rygende uenig i det nye EU-direktiv, der vil sætte en stopper for salg af slik, snacks og legetøj, der ligner tobaksvarer.

EU vil forbyde lakridspiber

Bliver direktivet endeligt vedtaget, vil det efter alt at dømme betyde et farvel til tyggegummi- og chokoladecigaretter og til den klassiske lakridspibe i EU's 28 medlemsstater.

- De skal tage at finde ud af, hvorfor de bruger et milliard-beløb på at flytte kontorer fra Bruxelles til Strasbourg. Det synes jeg er et vigtigt punkt. Det er milliarder vi taler om. Jeg og min kone har da både spist lakrids-cigaretter, og jeg ved ikke hvad. Skal Skipper Skræk også forbydes?, lyder det fra en undrende DON Ø.

Mere forbudt slik

Han mener ikke, at et forbud vil hjælpe en hønsefis. Han har aldrig røget.

- Det er jo kun forbi der bliver en masse snak om det her. Bare det, at vi to taler sammen nu. TV har ringet, radio har ringet, det er det, de gerne vil have. Man skulle simpelthen tie det ihjel, for så dumme mennesker skal man simpelthen lede længe efter, siger den tidligere bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment.

Tror du det her vil have den modsatte effekt, så folk vil spise mange flere?

- Det tør jeg ikke sige. Folk skal jo spise det de har lyst til. Og hvis der så er nogle anbefalinger om, at noget er usundt eller ikke er godt, jamen så er det jo op til hver enkelt individ at finde frem til om man vil gøre det. Vi behøver da ikke en flok politikere til at spørge om vi må gå på toilettet, lyder det fra Don Ø.

Miljøminister Ida Auken skriver på twitter, at hun også vil komme til at savne lakridspiben.

Heller ikke den piberygende Søren Ryge, mener, at det var lakridspiberne, der satte ham i gang med at bakke på snadden.

- Overhovedet ikke. Det havde intet med det at gøre. Jeg tænker, at de (politikerne red.) virkelig må kede sig dernede.

Kunne forbuddet mod slik, der ligner tobak få dig til at stoppe med at ryge?

- Nej nej, slet ikke, siger Søren Ryge.

Komikeren Anders Fjelsted beder dog ikke politikerne om at stikke lakridspiben ind.

- Forbyd bare de lakridspiber. Så længe jeg får lov at nyde min chokoladebong, skriver han.

I virkeligheden synes komikeren dog, at forbuddet er helt til grin.

- Hvis de vil forhindre rygning, så forbyd dog de rigtige cigaretter, siger Anders Fjeldsted til Ekstra Bladet.

- Det er jo skruen uden ende. Hvad så med spejdersnus, kattetunger og vandpistoler? spørger han og understreger, at hans egen datter skam ville få lov til at spise både vingummi-chillummer og tyggegummi-kanyler, hvis de fandtes på slikhylden i supermarkedet.

Der er allerede oprettet en facebook-gruppe, der hedder 'bevar lakrids-piben'. Den synes 542 personer godt om.Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+