- Kan være nødvendigt med øget kontrol med PET

PET's brug af hemmelig konto til dyre middage kan føre til øget kontrol af efterretningstjenesten

PET-chef Jakob Scharf har ikke ønsket at kommentere middagene på Umami betalt af de 'særlige midler'. (Foto: Jens Dresling)
PET-chef Jakob Scharf har ikke ønsket at kommentere middagene på Umami betalt af de 'særlige midler'. (Foto: Jens Dresling)

Efter torsdagens artikler i Ekstra Bladet, hvor det afsløres, at chefen for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Jakob Scharf, og den øvrige PET-ledelse i årevis har brugt efterretningstjenestens konto for 'særlige midler' til at spise middage på den eksklusive kendis-restaurant Umami i København, kan det være nødvendigt med en øget kontrol med PET, mener professor i offentlig forvaltning på RUC Bent Greve.

PET-chef Jacob Scharf har ikke lyst til at tale med Ekstra Bladet om de famøse chef-middage, som blandt andet er foregået på restaurant Umami. (Foto: Jonas Olufson, Thomas Lekfeldt) Vagthund Slut med de hemmelige middage

Han mener, at man i lyset af den aktuelle sag kan gå Rigsrevisionen på klingen.

- Man kan jo spørge Rigsrevisionen, hvor tit og hvor meget de har revideret kontoen for 'særlige midler', og sikre sig, at de nu følger op på det for at undgå den slags sager i fremtiden, og det, går jeg også ud fra, sker helt automatisk nu, siger Bent Greve.

- Kan denne sag skade tilliden til PET i offentligheden?

- Det afhænger af, om det er en enkeltstående begivenhed eller en kæde af begivenheder. Hvis det er et enkeltstående tilfælde, tror jeg ikke tilliden til PET svækkes særlig meget, men det er klart, at hvis det er en gennemgående tendens, så kan det svække tilliden til, at man bruger pengene optimalt.

Se også: Fede middage for spionpenge

Hvad med dig? Har du tillid til at PET bruger de offentlige midler i henhold til formålet? Skriv din kommentar nedenfor.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere