Annonce:
Annonce:

9/11-skeptiker taber injuriesag mod avis

Videnskabsmand taber sag mod avis, som, han følte, havde krænket ham ved at kalde ham 'tosse'

Annonce:
Følg Samfund

Den pensionerede kemi-lektor Niels Harrit har fredag ved Københavns Byret tabt en injuriesag, som han havde anlagt mod en journalist og en chefredaktør fra Weekendavisen.

Niels Harrit er kendt for at være skeptisk omkring de officielle forklaringer omkring sammenstyrtningen af World Trade Center i New York den 11. september 2001

En formulering i en artikel i Weekendavisen fra december 2012 var faldet Niels Harrit for brystet. Og på den baggrund anlagde han injuriesag mod avisen.

Weekendavisen skrev dengang i forbindelse med en omstridt udstilling på Den Sorte Diamant om folkemord på armenere:

'Skal vi have en planche med kreationistisk plattenslageri op at hænge på en af Danmarks fineste oplysningsinstitutioner? Hvorfor ikke bare invitere Niels Harrit og de andre tosser fra 9/11-skeptikermiljøet, nu vi er i gang? Hvad med holocaustbenægter-miljøet?'

Det var blandt andet brugen af ordet 'tosse', som fik Niels Harrit til at anlægge sagen. Ifølge hans påstand ved retssagen er ordet en betegnelse for en sindslidende eller svagt begavet person.

Harrit ville heller ikke finde sig i at blive sidestillet med plattenslagere og holocaustbenægtere.

Som erstatning for de påståede krænkelser forlangte Niels Harrit 25.000 kroner i erstatning fra journalisten bag artiklen og avisens chefredaktør, Anne Knudsen.

Københavns Byret har dog valgt at frifinde journalisten og redaktøren, og Niels Harrit skal nu i stedet selv til lommerne.

Ifølge dommen skal han nemlig betale for avisfolkenes sagsomkostninger. Retten har fastsat det beløb til 15.000 kroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: