Oprør mod spion-chef

Tilliden til Jakob Scharf smuldrer: Medarbejderne i PET truer med at opsige samarbejdet med ledelsen

Ifølge Ekstra Bladets kilder er terror og trusler nogle af redskaberne i Jakob Scharfs ledelsesmæssige værktøjskasse. (Foto: Linda Johansen)
Ifølge Ekstra Bladets kilder er terror og trusler nogle af redskaberne i Jakob Scharfs ledelsesmæssige værktøjskasse. (Foto: Linda Johansen)

HAR DU OPLYSNINGER OM KRISEN I PET? TIP OS PÅ MAIL: 1224@EB.DK

Medarbejderne i Politiets Efterretningstjeneste (PET) er i oprør mod Jakob Scharf og hans ledelsesstil, og derfor har medarbejderrepræsentanter angiveligt truet med at trække sig fra PET's samarbejdsudvalg. Det erfarer Ekstra Bladet fra flere kilder tæt på forløbet.

Se også: Statsrevisor: Hvad foregår der hos PET?

Det skal blandt andet være en række personalesager samt Ekstra Bladets afsløringer - over de seneste uger - af misbrug og sløseri med statens midler, der har fået medarbejderne til at true med at trække stikket.

Formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, bekræfter over for Ekstra Bladet, at han i dag skal til møde med PET-chefen.

- Ja, det er rigtigt, at jeg skal ud til et møde med Jakob Scharf, og mødet handler om personaleforhold i PET, siger Oxfeldt til Ekstra Bladet.

Jakob Scharf har med sine tjenesterejser igen og igen brudt statens regler for, hvor meget han må bruge. Tidligere har han brugt for mange skattekroner på restauranter og spenderet øremærkede anti-terror-midler på en middag. Professor mener nu, at Rigsrevisionen bør starte en undersøgelse. (Foto: Jens Dresling) Vagthund Hemmeligt luksusdyr: PET-chef sprænger hotel-budgettet

Ekstra Bladet har den seneste tid blandt andet afsløret, at PET har anvendt såkaldte 'særlig midler' øremærket hemmelige operative formål til mindst én afskedsmiddag for en tidligere chef.

PET og justitsministeren ikke kan blive enige om, hvornår den uheldige praksis sluttede. En myndighed siger 2009. En anden siger for halvandet år siden.

Vagthund PET-chefer spiste gourmet for anti-terror-penge: Her er de hemmelige dokumenter PET-chefer spiste gourmet for anti-terror-penge: Her er de hemmelige dokumenter

PET erkender i en aktindsigt, at ’de særlige midler’ også kan være blevet brugt på mad og drikke i andre sammenhænge. Desuden er det kommet frem, at PET-chef Jakob Scharf systematisk har overtrådt reglerne for, hvor dyrt han må bo på tjenesterejser i udlandet.

Læs mere i Ekstra Bladet i dag:

  • Jakob Scharfs diktatoriske ledelsesstil
  • Sådan kuer han utilfredse medarbejdere
0 kommentarer
Vis kommentarer