Per Christensen er ny formand i 3F

Per Christensen er tirsdag valgt som ny forbundsformand for 3F. Det skete med stående klapsalver fra de 863 delegerede på 3F's kongres i Aalborg, skriver Fagbladet 3F

Per Christensen. (Arkivfoto: JP).
Per Christensen. (Arkivfoto: JP).

En af Per Christensen opgaver bliver at stoppe medlemsflugten fra 3F, som stadig er landets største, men som har mistet 100.000 medlemmer de sidste 10 år.

Han er dog optimistisk.

- Jeg vil meget gerne påpege, at vi fra 2010 til 2013 har oplevet en fremgang blandt medlemmer med anden etnisk baggrund på ikke mindre end 10.000 personer, sagde han i begyndelsen af september til Ritzau.

Se også: Afgående formand efterlader et udfordret 3F

Det bliver ikke nogen helt nem opgave at følge efter den hidtidige formand Poul Erik Skov Christensen, der har været en markant og kontant formand, som ikke er brændt inde med sin kritik af regeringen, selv om den er socialdemokratisk.

Oprindeligt er 56-årige Per Christensen udlært tømrer. Senere blev han ansat på Aalborg Portland, og efter fem års ansættelse blev han tillidsrepræsentant.

Hans kælenavn er da også "Per Cement", dels på grund af hans fortid på Aalborg Portland og hans næstformandskab i Cementarbejdernes Fagforening, men også fordi der er mange andre med navnet Per i forbundet.

I 1995 blev han juridisk sekretær i SID, og i 2004 blev han forbundssekretær i SID, som siden blev til 3F.

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen