Dyreetisk råd vil forbyde put and take-fiskeri

Put and take-søer skal forbydes, mener Det Dyreetiske Råd. Samtidig skal adgangen til fisketegn begrænses

(Arkivfoto: Jan Dagø)
(Arkivfoto: Jan Dagø)

Det skal ikke længere være tilladt at fiske i de såkaldte put and take-søer rundt om i Danmark.

Anbefalingen kommer fra et flertal i Det Dyreetiske Råd, som rådgiver fødevareministeren i sager om etiske hensyn. Anbefalingen er en af konklusionerne i en større rapport fra rådet, der blev offentliggjort torsdag:

- Det Dyreetiske Råd finder det etisk problematisk at opdrætte og udsætte fisk alene med det formål at tilgodese en hobby, hvor fiskene skal gennemgå en ekstra belastning i form af transport, udsætning og indfangning, inden de alligevel dør, står der i rapporten.

Et flertal i rådet anbefaler ligeledes, at den viden og de anbefalinger, der er omkring fiskeri, bliver bredere udbredt - eksempelvis via kampagner.

Rådet har ligeledes drøftet muligheden for at holde kurser og prøver som en forudsætning for, at man kan erhverve fiskekort - lidt på samme måde som med et jagttegn, fordi det vil kunne bidrage meget til at sikre mere skånsomt lystfiskeri.

- Et af rådets medlemmer mener, at det vil være rimeligt at stille krav om et obligatorisk kursus med prøve, mens de øvrige medlemmer er betænkelige ved dette som første skridt, står der i rapporten.

Flertallet erkender dog også, at kampagner og frivillige kurser nok ikke har tilstrækkelig effekt.

De anbefaler derfor, at der bliver lavet en barriere med relevante spørgsmål, som man skal forholde sig til, før man kan erhverve fisketegn og fiskekort.

Men hvis ikke det er tilstrækkeligt, mener flertallet af medlemmerne i rådet, at obligatoriske kurser og prøver i offentligt regi alligevel bør overvejes.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere