Du indtager verdens farligste stof hver dag

En ekspert mener, at sukker er det farligste stof lige nu og bør komme med stærke advarsler på pakkerne mod at indtage det

Saft, energidrik og vitaminvand fulde af sukker er nogle af de ting, vi propper i halsen dagligt - og det er decideret farligt for os. (Foto: Adrian Joachim/Polfoto)
Saft, energidrik og vitaminvand fulde af sukker er nogle af de ting, vi propper i halsen dagligt - og det er decideret farligt for os. (Foto: Adrian Joachim/Polfoto)

Mad og drikke, der fyldt med sukker, bør komme med en sundhedsadvarsel i stil med, hvor farligt det er at ryge.

Det mener den hollandske sundhedsekspert Paul van der Velpen, der er leder af Amsterdams sundhedsvæsen, ifølge Daily Mail.

Han siger sågar, at sukker er det allermest farlige stof i vor tid, hvilket han blandt andet har skrevet på en offentlig sundhedshjemmeside.

- Dette kan synes overdrevet og langt ud, men sukker er det mest farlige stof i denne tid og er let at opnå. Ligesom med rygningsetiketter bør sodavand og søde produkter komme med en advarsel om, at sukker er vanedannende og dårligt for helbredet.

Paul van der Velpen giver samtidig udtryk for, at de overvægtige i dag bliver opfordret til at dyrke masser af motion, men det vil være mere effektivt, hvis deres kostvaner blev ændret.

Derudover har folk svært ved at stoppe med at spise sukker, før deres maver gør ondt, hvilket de ikke har i samme omfang, hvis de spiser fedt eller proteiner, påpeger eksperten.

Og årsagen til dette er simpelthen, sukker er afhængighedsskabende, og det er ligeså svært at stoppe med som for eksempel rygning og alkohol.

Lederen af Amsterdams sundhedsvæsen foreslår derfor, at der kommer samme afgifter og skatter på sukker som cigaretter.

Der er dog umiddelbart ikke udsigter til, at regeringen vælger at indføre dette i Danmark.

Det er nemlig mindre end et år siden, at Helle Thorning og co. fik fjernet den meget omdiskuteret fedt- og sukkerafgift.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen