Annonce:
Annonce:

Derfor sover hjemløse veteraner foran politikernes bolig

Krigsveteraner har foldet feltsengen ud på gaden i København

Veteranerne gennemfører protesten foran politikerboligerne i Tordenskjoldsgade ved Det Kongelige Teater i det centrale København. (Foto: Kenneth Meyer)
Veteranerne gennemfører protesten foran politikerboligerne i Tordenskjoldsgade ved Det Kongelige Teater i det centrale København. (Foto: Kenneth Meyer)
Annonce:
Følg Samfund

En gruppe hjemløse krigsveteraner forsøger at råbe politikerne op ved at overnatte på fortovet foran Folketingets medlemsboliger i Tordenskjoldsgade i København.

Aktionen skal gøre politikerne opmærksomme på veteranernes behov for billige boliger og flere sengepladser på veteranhjemmene.

- Der er mange hjemløse veteraner, og politikerne har svigtet os. De siger altid, de vil hjælpe, men det halter med at sætte handling bag ordene, siger veteran-talsmand Benjamin Olsen Yeh, 34.

Han tilføjer, at der er et desperat behov for flere sovepladser på landets veteranhjem.

- Veteranhjemmet på Frederiksberg har fem sovepladser, og det er slet ikke nok, siger den tidligere soldat og tilføjer, at yderligere 10-15 veteraner hver nat har brug for en seng i veteranhjemmet på Roskildevej.

Annonce:

- Folk sover på sofaen, i medierummet eller uden for i haven. Der er en, der sover under en hæk i haven, fordi han har brug for fred og ro, siger han og tilføjer:

- Når du er gået ned med posttraumatisk stress, er gået fra konen og lever på kontanthjælp, så er det svært at få hverdagen til at hænge sammen og få råd til husleje i København.

Veterantalsmand: Ny praksis om erstatning vil redde liv

Det er ikke tilfældigt, at veteranerne har valgt at gennemføre protesten foran ejendommen med lejligheder til Folketingets medlemmer. Veteranerne mener nemlig, at politikerne er løbet fra løfterne.

- De har ingen problemer med at udskrive en check på 125 millioner kroner, når det gælder deres egne boliger, men når det handler om veteranerne, er de pludseligt mere fedtede, siger Benjamin Olsen Yeh med henvisning til de eksklusive politikerboliger.

- Vi behøver slet ikke bo i lækre lejligheder som politikerne, men vi har brug for tag over hovedet. Vi håber, at politikerne vil hjælpe os. Det haster, siger Benjamin Olsen Yeh, der var udsendt til Bosnien i slutningen af 1990'erne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: