Annonce:
Annonce:

Israel: Europæisk syn på omskæring er racistisk

Europarådet opfordrer til, at der bliver taget mere hensyn til børns rettigheder under religiøs omskæring

Annonce:
Følg Samfund

Det er racistisk og antireligiøst, når Europarådet ønsker regulering af omskæring, mener Israel.

Europarådet har i en resolution opfordret sine 47 medlemsstater - heriblandt Danmark - til at sikre, at rituelle omskæringer, der udføres på muslimske og jødiske drenge, bliver udført under tilstrækkelige medicinske og sanitære forhold.

Rådet ønsker dialog mellem 'medicinske læger og religiøse repræsentanter for at få bugt med nogle af de fortsat udbredte traditionelle metoder, der ikke tager hensyn til barnets bedste interesse og de nye medicinske kundskaber', lyder det.

Israels udenrigsministerium mener dog, at Europarådet bør annullere resolutionen, der blev vedtaget med 77 stemmer for og 19 imod - heriblandt 12, der ikke stemte - af rådets Parlamentariske Forsamling.

Annonce:

- Påstande om, at omskæring skader unge drenges helbred og krop, er falske og beror ikke på videnskabeligt bevis, skriver udenrigsministeriet i en meddelelse.

- Denne resolution er en moralsk plet på Europarådet og fremelsker had og racistiske tendenser i Europa, lyder det videre.

I jødedommen, Israels mest udbredte religion, bliver omskæringer som regel udført af religiøst personale med speciale i indgrebet.

Kvinden bag resolutionen, den tyske politiker Marlene Rupprecht, siger, at "teksten ikke har i sinde at stigmatisere religiøse samfund eller deres traditioner".

- Tværtimod opfordrer forsamlingen til en offentlig debat, der har som mål at opnå bred enighed om børns rettighed til at blive beskyttet mod krænkelser af deres fysiske integritet, siger hun.

Europarådet er en 64 år gammel institution, der blandt andet har til opgave at sikre, at medlemslandene overholder Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Der sidder fem danske folketingsmedlemmer i Europarådets Parlamentariske Forsamling.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: