Kaos i PET: Politifolk taler ikke med Scharf og ledelsen

Medarbejderne har trukket sig fra samarbejdsudvalget og et forsoningsmøde fik kun uenighederne til at blusse endnu mere op

Organiserede kriminelle får friere spil, og terrorister slipper lettere gennem efterretningstjenestens ellers så fintmaskede net. Det kan blive nogle af konsekvenserne af, at de politiansatte i PET har trukket sig fra efterretningstjenestens samarbejdsudvalg og ikke længere taler med Jakob Scharf og ledelsen.

Politifolkene føler, at Jakob Scharf tilsidesætter selv de mest basale principper for samarbejde, og den forliste dialog kan få alvorlige følger for efterretningstjenestens arbejde. Det vurderer Professor Flemming Ibsen fra institut for statskundskab på Center for arbejdsmarkedsforskning, Aalborg Universitet.

- Et godt samarbejde er en forudsætning for, at PET kan fungere optimalt. Det manglende samarbejde kan i den grad gå ud over kvaliteten i arbejdet. Gode resultater bygger på motiverede medarbejdere, som samarbejder godt med deres ledelse. PET er på ingen måde en uvæsentlig organisation, så det er vigtigt, at den fungerer optimalt. Det er jo ikke en almindelig købmandsbutik, siger han til Ekstra Bladet.

Se også: Oprør mod spion-chef

Tirsdag i sidste uge indkaldte Jakob Scharf til medarbejdermøde i PET, og op mod 600 ud af tjenestens omkring 800 ansatte dukkede op. Det fik Jakob Scharf til at bemærke, at han syntes, at det var utroligt, at så mange havde tid til at møde op. Da han efter mødet nægtede at svare på spørgsmål fra salen, har det fået flere politifolk til at fortælle til Ekstra Bladet, at hans optræden virkede som benzin på et bål i den ulmende konflikt i efterretningstjenesten.

For dyre hotelovernatninger, rod i bilag og restaurantbesøg, der er faktureret forkert, har fået tilliden til PET-cheferne til at smuldre. (Polfoto) Tæt på Her er Scharfs mange møgsager

Politifolkene i PET har trukket sig fra husets samarbejdsudvalg, fordi de føler, at ledelsen med Scharf i spidsen tilsidesætter alle aftaler, som et samarbejde mellem ledelse og medarbejderforeninger skal bygge på i følge statens ’Samarbejdsaftale 2013’.

– Medarbejderne i de politiansattes personaleforening har trukket sig, fordi de ikke mener, at ledelsen har overholdt selv de mest almindelige samarbejdsprincipper, som for eksempel orientering, hvis der er ændringer i organisationen. Situationen er på ingen måde normal for politiet, siger fællestillidsmand for Rigspolitiet Jørgen Olsen til Ekstra Bladet.

HJÆLP OS: Har du informationer om PET? Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer