Svarer igen: Stik piben ind, Hassan

- Yahya Hassan træder på dem, der ligger ned i forvejen, lyder kritik af den unge indvandrerdigter, der skildrer sine forældres generation som dovne og bedrageriske

Yahya Hasssan har fat i noget rigtigt, men han er unuanceret og fralægger sig sit eget ansvar, lyder reaktionen blandt indvandrere i det Gellerup, hvor han selv er vokset op. (Foto: Jakcob Ehrbahn/Polfoto).
Yahya Hasssan har fat i noget rigtigt, men han er unuanceret og fralægger sig sit eget ansvar, lyder reaktionen blandt indvandrere i det Gellerup, hvor han selv er vokset op. (Foto: Jakcob Ehrbahn/Polfoto).

Den unge lyrik-debutant og andengenerationsindvandrer Yahya Hassan har bragt sig i samfundsdebattens frontlinje med sit utilslørede angreb på sin forældregeneration. Den har han i de seneste dage fremstillet som doven, dobbeltmoralsk og socialtbedragende. Blandt sine egne rødder i det vestlige Aarhus har bandbullen også vakt opsigt. Omend synspunkterne anerkendes i et vist omfang, så kritiseres han for en alt for unuanceret fremstilling.

Blandt andet fra en af hans barndoms bekendte i det vestlige Aarhus, den 24-årige jurastuderende Mahmoud Halloum, der ligesom Yahya Hassan har palæstinensisk baggrund.

- Livet er ikke sort eller hvidt, og Yahia er efter min smag alt for generaliserende, når han f.eks. kalder alle indvandrere kriminelle. Det er vi selvfølgelig ikke, siger Mahmoud Halloum til Ekstra Bladet.

Blev jaget hjem til sofaen
Tilsvarende lyder det fra 30-årige Fadi Kassem, der er leder af et kontaktsted for Gellerups unge indvandrere, ikke mindst dem, der balancerer på kanten mellem det ordnede og det vilde liv.

– Yahya glemmer, at det danske samfund har skabt en integrations-industri med bl.a. stakkevis af sagsbehandlere og sociale medarbejdere, som fra begyndelsen har sagt til indvandrer- og flygtningeforældrene, at de skulle blive hjemme i deres sofa foran fjernsynet, så skulle de nok tage sig af resten, siger 30-årige Fadi Kassem.

Se også: Yahyas opgør med indvandrerforældre udløser vild debat

1 af 3 I mit barndomshjem er vi ikke kriminelle. Vi har en politimand, en medicinstuderende, mig på jurastudiet og min søster, der studerer sundhed og ernæring. Sådan er det i mange indvandrerfamilier, men det siger Yahya ikke noget om, siger Mahmoud Halloum. (Foto: Mathilde Bech).
2 af 3 – På grund af integrations-industrien er de mange forældre endt i ingenmandsland; de er hverken fugl eller fisk. Dem støder Yahya kun endnu længere væk fra det øvrige samfund med sine udtalelser, siger Fadi Kassem. (Foto: Gorm Olesen/Polfoto).
3 af 3 Yahya Hasssan har fat i noget rigtigt, men han er unuanceret og fralægger sig sit eget ansvar, lyder reaktionen blandt indvandrere i det Gellerup, hvor han selv er vokset op. (Foto: Jakcob Ehrbahn/Polfoto).
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen