Syrien-kriger med i brutal afpresningsbande

Vollsmose-banden Black Army, der står bag afpresning af forretningsdrivende i Odense, har kontroversiel Syrien-kriger med i deres rækker

'Black - Army' står der på væggen bag Ahmed Samsam i fuld krigsmundering og med både AK47-riffel og en pistol i vesten. Privatfoto.
'Black - Army' står der på væggen bag Ahmed Samsam i fuld krigsmundering og med både AK47-riffel og en pistol i vesten. Privatfoto.

Den hårdkogte indvandrerbande Black Army, som i weekenden blev sat i forbindelse med grove tilfælde af afpresning i Odense, har tætte bånd til en af de danske islamister, der har kæmpet i Syrien.

Bander afpresser caféer i Odense

Det drejer sig om den 23-årige dansk-syrer Ahmed Samsam, der åbent skilter med sit tilhørsforhold til den kriminelle bande fra Vollsmose.

På Facebook har den unge jihad-kriger uploadet et foto, hvor han iført militærtøj, elefanthue og svært bevæbnet med AK47-riffel og håndpistol poserer med 'Black - Army' skrevet på væggen bag ham.

Black Army har på deres egen Facebook-side også offentliggjort billeder, hvor bandens medlemmer er i selskab med Ahmed Samsam.

Kriger fra Syrien tilbage i Danmark

Lederen af afdelingen for organiseret kriminalitet hos Fyns Politi Thomas Anderskov har forklaret, at Black Army står bag afpresning af caféer og butikker i Odense, som bliver truet og afkrævet store beløb i beskyttelsespenge for at undgå vold og hærværk.

Samtidig har Politiets Efterretningstjeneste (PET) netop advaret mod, at personer fra de allerhårdeste indvandrerbander drager i krig i Syrien og bliver stærkt radikaliserede.

- Disse personer har i forvejen en voldelig kapacitet, og når de vender hjem, har de adgang til våben og sprængstoffer. Det er meget bekymrende, at vi nu ser en kobling mellem det islamistiske og det kriminelle miljø, har PET-chef Jakob Scharf tidligere udtalt.

Ekstra Bladet har tidligere afdækket, at Ahmed Samsam i Syrien kæmpede for oprørsgruppen Kata'ib al-Iman (Troens Brigade), som hører under den ekstremistiske paraplybevægelse Syriens Islamiske Front. Syrien-veteranen har også offentligt luftet sin sympati for den ultravoldelige al-Qaeda-gruppe Den Islamiske Stat Irak og Levanten ved at posere foran bevægelsens sorte jihad-flag på et foto.

Her er de danske al-Qaeda-krigere

Ahmed Samsam er af det Assad-venlige medie Syrienblog blevet meldt til politiet for overtrædelse af terrorbestemmelserne i straffeloven.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Ahmed Samsam, men han ønsker ikke at tale med medierne.

Har du oplysninger om Ahmed Samsam og Black Army? Skriv til Ekstra Bladet på 1224@eb.dk.