Tæt på at dø efter bid fra edderkop

Vitale organer lukkede ned hos John Catlin - det vrimler med englændere, som angiveligt er blevet bidt af edderkoppen 'Den Falske Enke'

John Catlin fra England var ved at dø efter at edderkoppenhavde bidt ham. Nyrerne lukkede ned og benet svulmede oppå grund af en voldsom infektion. Mange englændere beretter for øjeblikket om, at de er blevetbidt af edderkoppen 'Den Falske Enke', som er en afart af denendnu mere giftige 'Den Sorte Enke.' (Foto: Bulls)
John Catlin fra England var ved at dø efter at edderkoppenhavde bidt ham. Nyrerne lukkede ned og benet svulmede oppå grund af en voldsom infektion. Mange englændere beretter for øjeblikket om, at de er blevetbidt af edderkoppen 'Den Falske Enke', som er en afart af denendnu mere giftige 'Den Sorte Enke.' (Foto: Bulls)
Følg Samfund

66-årige John Catlin fra England melder sig nu i rækken af personer, som angiveligt er blevet bidt af den farlige edderkop ' Den Falske Enke', som er en afart af 'Den Sorte Enke.'

De engelske medier har i den senere tid berettet om adskillige tilfælde, hvor folk fortæller, at de er blevet bidt af 'Den Falske Enke' og at det har haft store konsekvenser for dem.

Bidt af edderkop - tæt på at miste benet

John Catlin fra Bromley blev bidt af den frygtede edderkop, da han var ved at tænde et bål. Han blev bidt i foden og han blev omgående syg.(Foto:Bulls)
(Foto:Bulls)


Den 66-årige mands vitale organer begyndte at lukke ned og han var i livsfare. Samtidig svulmede hans ben voldsomt op.

Kunne ikke køre bilen
John Catlin kørte omgående på hospitalet. Da han nåede frem var hans kropstemperatur omkring 40 og han var så syg, at han til sidst ikke magtede at køre bilen.

- Jeg var indlagt i over to uger. Og efter indlæggelsen begyndte mit ben at svulme op og der kom store vabler på det. Jeg fik også alvorlige problemer med mine nyre.

Hjertet hamrede løs
Lægerne troede i begyndelsen, at den 66-årige bedstefar led af en madforgiftning. Men senere ændrede de diagnosen til en infektion i huden.

- Mit hjerte hamrede også løs. Akkurrat som hvis jeg løb et marathon, beretter John Catlin.

Lægerne har efterfølgende fortalt ham, at han var tæt på at miste benet.

Ekstra Bladet har tidligere fortalt om en anden englænder, Ricki Whitmore, som var ved at miste benet efter et bid fra 'Den Falske Enke.' Her måtte lægerne skære hele benet op for at få giften ud.

Findes ikke i Danmark
Episoden med John Catlin fandt sted sidste år, men han står nu frem sammen med en række andre englændere, som advarer mod edderkoppen.

I Danmark behøver vi dog ikke frygte bid fra edderkoppen. Den findes i følge edderkoppe-ekspert, Nikolaj Scharff fra Statens Naturhistoriske Museum, ikke i Danmark. Her er simpelthen for koldt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time