Antallet af konkurser stiger eksplosivt

Stort antal konkurser sætter spørgsmålstegn ved økonomisk opsving, mener kreditvurderingsbureau

Nu var sårene efter finanskrisens rasen så småt begyndt at hele, men konkurstallene for oktober viser andre takter.

Efter måneder med fald steg antallet af konkurser i oktober med 44 procent sammenlignet med september.

Oktober er normalt kendetegnet ved et relativt højt antal konkurser sammenlignet med resten af året. Men selv sammenlignet med oktober sidste år var stigningen på syv procent, viser tal fra kreditvurderingsbureauet Bisnode Credit.

- I oktober er udviklingen gået i retning af en markant stigning i antallet af konkurser. Det vidner om, at det økonomiske opsving, som vi i flere måneder mente var på vej, måske ikke er så nagelfast som forventet.

- Det er dog værd at hæfte sig ved, at det samlede antal konkurser i 2013 målt på de første 10 måneder stadig er lavere end de foregående år, og at faldet til dato ligger på tre procent, siger Martin Stabell, specialist hos Bisnode Credit.

Det er især i finanssektoren, at det ser skidt ud. Her var der 50 procent flere konkurser i oktober i år sammenlignet med samme måned sidste år. Branchen havde således 19 konkurser flere i oktober i år i forhold til oktober 2012.

Det er det højeste antal konkurser i branchen observeret i oktober de seneste fem år. Ifølge Martin Stabell er det en voldsom udvikling:

- Finanssektoren er en afgørende forklaring på den store stigning i antallet af konkurser, vi ser i oktober. Stigningen i antallet af konkurser i sektoren er en fortsættelse af den tendens, vi har set de seneste måneder.

Modsat finanssektoren var der fald i antallet af konkurser i oktober i blandt andet bygge- og anlægsbranchen, engroshandlen og detailhandlen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere