Annonce:
Annonce:

Topnazist begravet på jødisk kirkegård

Tysk forsker har nye oplysninger om Adolf Hitlers betroede Gestapo-chef

Gestapo-chef Heinrich Müller var med til at planlægge og iværksætte udryddelsen af jøderne. (Foto: AP)
Gestapo-chef Heinrich Müller var med til at planlægge og iværksætte udryddelsen af jøderne. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Et af de store mysterier fra Anden Verdenskrigs sidste dage kan være opklaret. I 68 år var skæbnen ukendt for Gestapo-chef Heinrich Müller, men nu siger en tysk forsker, at han kender sandheden.

Efter krigen gik der rygter om, at 'Gestapo Müller' var sluppet levende ud af Tyskland. Han blev oven i købet 'spottet' i Argentina og andre lande, hvor topfolk fra Det Tredje Rige søgte skjul.

Men ifølge forsker og museumsdirektør Johannes Tuchel er der beviser for, at chefen for Adolf Hitlers hemmelige politi aldrig slap ud af Berlin.

Tuchel hævder, at flere dokumenter, herunder en dødsattest fra 1945, peger på, at Müller døde i krigens slutfase og blev begravet ved luftvåbnets hovedkvarter i Berlin.

Her bor Danmarks mest eftersøgte nazi-forbryder

Annonce:

Ifølge forskeren blev Heinrich Müllers jordiske rester senere flyttet til den jødiske kirkegård i Berlin, som nazisterne havde ødelagt i 1943. Dermed blev nazibødlen begravet i samme jord som folk, han havde foragtet og forfulgt.

- Vi ved nu, at han med stor sandsynlighed blev begravet i august 1945 i haven ved Luftwaffes hovedkvarter og senere bragt til den jødiske kirkegård på Grosse Hamburger Strasse, siger Johannes Tuchel til Associated Press.

Nye oplysninger i gammelt nazi-drab

Heinrich Müller var en af arkitekterne bag udryddelsen af jøderne, og efter krigen var han eftersøgt af nazijægere og agenter fra den israelske efterretningstjeneste.

Tuchel siger, at han fandt dokumenterne, mens han undersøgte en episode, hvor Heinrich Müller personligt havde beordret 18 modstandsfolk henrettet. Han fortæller, at han udover Gestapo-chefens dødsattest også fandt andre dokumenter, der bekræfter, at Heinrich Müller døde i 1945.

Nazijæger: Danmark lader SS-bøddel slippe alt for let

Efraim Zuroff, førende nazijæger i Simon Wiesenthal Centeret, er skeptisk over for de nye oplysninger. Han siger, at kun dna-beviser tæller.

Annonce:

- De nazister, der ønskede at flygte, havde ofte taget omfattende skridt for at fremstille falske dokumenter. Jeg er meget skeptisk med mindre, der findes retsmedicinske beviser, siger Efraim Zuroff til Associated Press.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: