'Efterårs-pivert' rammer Danmark på søndag

Mandag skabte en storm kaos over det meste af Danmark. Kort efter lød der meldinger om, at en ny mulig storm kunne ramme os i weekenden. Men vi slipper dog ikke for en klassisk 'efterårs-pivert'

(Foto: Rumle Skafte)
(Foto: Rumle Skafte)

Lad os slå fast med det samme; weekenden kommer til at byde på rigtigt efterårsvejr. Det bliver vådt - og søndag bliver der blæst med stort B.

- Det er jo ikke den bedste weekend, vi går i møde. Det er en temmelig ustadig og blæsende weekend med klassisk efterårsvejr med regn og byger, fortæller vagtchef ved DMI Mogens Rønnebek.

Solen vil dog titte frem mellem skyerne en gang imellem i den ellers grå weekend, lover han.

Allerede fredag vil de fleste danskere opleve regn og byger - nogle steder tilmed hagl og torden. Men i løbet af dagen vil det blive overvejende tørt ikke mindst i det jyske, hvor der kan komme et lille kig til solen.

Skovbrynet i Næstved er blevet til Brynet, skriver vor læser Lennart Lind, som har taget dette foto. Samfund Læsernes storm-fotos: Så galt gik det sidste gang

Aftenen vil byde på tørvejr, men i løbet af natten trænger endnu et vådt vejrsystem sig på, og det betyder, at lørdag allerede vil være regnvåd fra dagens begyndelse. Det bliver dog ikke ved hele dagen.

Fra i nat breder et mere mere massivt regnvejr sig fra sydvest. Temperaturerne falder til mellem 5 og 10 grader og vinden bliver svag til jævn fra syd og sydvest.

Lørdag starter med regn og gråvejr til hele landet, men ud på eftermiddagen klarer det op fra vest og de nordvestlige egne får derfor lidt eller nogen sol. Temperaturerne kommer op mellem 10 og 12 grader, mens vindforholdene bliver rolige.

Søndag bliver til gengæld blæsende - men på ingen måde i nærheden af stormen, som fejede over landet i mandags.

- Der har været lidt svingende prognoser omkring søndagens vejr. Nogle har tydet på storm, men det ser ikke ud til at blive så barskt, som nogle har råbt op om, siger vagtchef ved DMI Mogens Rønnebek.

Vinden begynder i syd og drejer så i sydvest og vest, mens den tager til i styrke, fortæller han. I løbet af natten løjer det dog af.

Ifølge meteorolog Thomas Alsbirk hos vejret.dk, har hans prognoser dog aldrig tydet på storm søndag. Og de prognoser holder stadig.

- Der bliver ikke storm søndag, men vi bliver ramt af en klassisk 'efterårs-pivert'. Der kommer et lavtryk ind over landet, og vi får en hård kuling. Nogle steder kan der komme vindstød på op mod stormende kuling, fortæller han til Ekstra Bladet.

Alle dage vil temperaturen lægge sig omkring de 10 graders varme, mens den kan falde til omtrent fem grader i løbet af natten.

Følg vejret på vejret.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere