Antallet af ekstreme islamister vokser i Norge

Radikaliseringen sker i hastigt tempo, advarer sikkerhedspolitiet i Norge efter kortlægning af miljøet

En kortlægning af det ekstreme islamistmiljø i Norge viser, at antallet af islamister vokser i antal. Omkring 200 personer regnes for at være islamister i Norge, skriver avisen Dagbladet.

Islamisterne har én ting til fælles, nemlig at de ønsker at indføre sharialovgivning hos vores norske naboer, rapporterer avisen.

Flere af de mest ekstreme islamister har internationale kontakter og bliver nøje fulgt af de norske sikkerhedsmyndigheder.

- Det ekstreme islamistmiljø i Norge vokser, og vi ser, at radikaliseringen sker hastigt, siger informationschef Martin Bernsen fra Politiets Sikkerhetstjeneste (PST).

Det ekstreme islamistiske miljø i Norge består af norske konvertitter, indvandrere og unge mænd med oprindelse i Nordafrika, Afghanistan, det tidligere Jugoslavien, det tidligere Sovjetunionen og Østafrika.

Advokat John Christian Elden har repræsenteret flere islamister, og han mener ikke, at situationen er så slem, som politiet gør den til.

- Et samfund har på forskellige tider haft behov for at skabe et fjendebillede. For tiden synes islamister at være gruppen, der udsættes for det, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere