KL: Folketinget gav ikke besked om nye sejladsregler

Kommunernes Landsforening har ikke til opgave at informere kommunerne om nye love, siger juridisk chef

Folketinget er ansvarlig for, at kommunerne bliver hørt, inden der vedtages lovgivning, som har betydning for kommunerne. Og det er ikke sket i sagen om de skærpede regler for sejlads i småbåde.

Det siger juridisk chef i Kommunernes Landsforening (KL), Karsten Thystrup, efter at det er kommet frem, at det kun er få kommuner, der lever op til lovkravet om at have en ansvarsforsikring i forhold til sejllads i småbåde.

Den lov blev vedtaget i kølvandet på Præstø-ulykken i 2011.

- Kommunernes Landsforening skal ikke særskilt informere kommunerne om nye love. Vi skal varetage kommunernes interesser i forbindelse med lovens tilblivelse, siger Karsten Thystrup og tilføjer:

- Og den mulighed er blevet frataget os i denne sag.

Se også: Efterskoler: Vi efterlever de nye regler for sejlads

- Hvis staten vil have princippet om kommunernes selvforsikring privatiseret, er det ikke noget problem. Kommunerne skal bare kompenseres økonomisk i økonomiforhandlingerne, efter de aftaler som KL har med staten, siger KL-chefen.

Den tidligere erhvervsminister og nuværende erhvervsordfører for De Konservative, Brian Mikkelsen, forstår ikke argumentationen fra KL.

- De må også selv sørge for at komme lidt op på dupperne. Det er et ansvar, der er ude i kommunerne, siger K-ordføreren og påpeger, at det var nødvendigt at vedtage en national lovgivning på området efter Præstø-ulykken.

Her kæntrede 13 elever og to lærer fra Lundby Efterskole i en dragebåd på Præstø Fjord i februar måned 2011. Den ene af lærerne omkom, og i dag lever flere af eleverne med hjerneskader.

Det satte gang i en lovændring, så der nu er skrappere sikkerhedsregler og krav om ansvarsforsikring.

- Den tragiske ulykke viste, at lovgivningen ikke var tilstrækkelig. Derfor skal sikkerhedsforanstaltningerne være bedre, og det skal kommunerne blandt andet sørge for, siger K-ordføreren.

Karsten Thystrup understreger, at alle kommuner er selvforsikrede, så alle børn og unge, der sejler, er forsikret i dag.

Nu vil KL informere kommunerne om de nye regler og rejse sagen om økonomisk kompensation overfor Søfartsstyrelsen.

Brian Mikkelsen vil i mellemtiden have erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen (S), til at tjekke op på, at sikkerhedsreglerne følges, og at kommunerne er informeret om forsikringskravene.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere