Tusindvis af snydte boligejere vil klage til Skat

Adskillige danskere har tænkt sig at klage over Skats ejendomsvurderinger, viser ny rundspørge.

SKAT for efter alt at dømme meget travlt med at rette de mange fejl i ejendomsvurderinger (Foto: Torben Åndahl)
SKAT for efter alt at dømme meget travlt med at rette de mange fejl i ejendomsvurderinger (Foto: Torben Åndahl)

Skattemyndighederne må indstille sig på en flodbølge af klagesager, næste gang det bliver muligt at gøre indsigelser mod Skats ejendomsvurderinger.

Uanset om vurderingen ser rimelig ud eller ej, agter hver fjerde boligejer at klage over den nuværende ejendomsvurdering.

Det skriver Politiken på baggrund af en spørgeundersøgelse, som analyseinstituttet Megafon har udarbejdet for Politiken og TV 2.

Den afdækker en dyb mistillid til Skats stærkt kritiserede ejendomsvurderinger.

Kun godt hver tiende dansker har tillid til, at deres ejendom er vurderet korrekt. Mens 55 procent, eller mere end hver anden, ikke tror på, at Skat har vurderet deres boliger korrekt, viser undersøgelsen.

De mange fejl og den massive kritik fra Rigsrevisionen, skatteeksperter, grundejere og politikere har ødelagt en stor del af borgernes tillid til Skats ejendomsvurderinger.

- Vi har rundt regnet 1,7 millioner ejendomme her i landet. Hvis det er sandt, som Megafon-målingen viser, at ejerne af hver fjerde ejendom vil klage over vurderingen, taler vi altså om langt over 400.000 danskere, der agter at klage.

- Det en enorm pukkel, der venter forude, siger Thomas Rønfeldt, der er lektor i skatteret på Aalborg Universitet, til Politiken.

Rigsrevisionen kritiserede i august de offentlige ejendomsvurderinger for at være så upræcise, at tre ud af fire parcelhuse i 2011 blev handlet til helt andre priser end den offentlige vurdering.

Det betyder for tusindvis af boligejernes vedkommende, at de har betalt for meget i skat, mens andre har betalt for lidt i skat.