Pakistans eks-præsident kan løslades mod kaution

Den tidligere pakistanske præsident Pervez Musharraf kan snart være på fri fod, siger hans advokat

En lokal domstol i den pakistanske hovedstad Islamabad har mandag besluttet, at landets tidligere præsident Pervez Musharraf kan blive løsladt mod kaution.

Musharraf er blandt andet tiltalt i sagen om drabet på landets tidligere premierminister Benazir Bhutto i 2007. Han har siddet seks måneder i husarrest.

- Musharraf vil ikke forlade landet, og han vil forholde sig til alle anklagerne, siger Afghan Adil, der er en af Musharrafs advokater, til nyhedsbureauet Reuters.

Generalen Musharraf tog magten ved et ublodigt kup i 1999 og regerede, indtil han blev tvunget fra magten som følge af Bhuttos Pakistanske Folkepartis valgsejr i 2008.

Selv om Musharraf kan løslades mod kaution, er det sandsynligt, at han forbliver under skarp bevogtning i sit hjem i udkanten af Islamabad på grund af dødstrusler.

Taliban har truet med at dræbe den 70-årige tidligere general, som i sin tid som præsident gik forrest i en alliance mellem Pakistan og USA i krigen mod terror, der blev indledt i kølvandet på angrebene på USA den 11. september 2001.

Musharraf er den første tidligere leder af landets magtfulde militær, der bliver tiltalt for nogen form for forbrydelse.

Benazir Bhutto blev dræbt i et selvmordsangreb i 27. december 2007 efter et valgmøde i Rawalpindi. Det skete få uger efter, at hun var vendt tilbage til Pakistan efter flere år i selvvalgt eksil.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere