Greenpeace-dansker flyttes til nyt fængsel

Rusland flytter 30 Greenpeace-aktivister, herunder danskeren Anne Mie Roer Jensen, til Sankt Petersborg

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Rusland flytter 30 fængslede Greenpeace-aktivister, herunder danskeren Anne Mie Roer Jensen, fra Murmansk til Sankt Petersborg, oplyser miljøorganisationen i en erklæring.

Greenpeace International skriver med henvisning til diplomatiske kilder, at gruppen af aktivister vil blive flyttet fra et detentionscenter i Murmansk til et fængsel i Sankt Petersborg.

Advokater for Greenpeace kender ikke baggrunden for flytningen.

- De burde slet ikke være fængslet. De burde være på fri fod, så de kunne være sammen med deres familier, siger en talsmand for Greenpeace.

Anklaget for hooliganisme
Den danske Greenpeace-aktivist Anne Mie Roer Jensen blev i går formelt anklaget for hooliganisme under sin fængsling i Rusland.

Det fremgår af et anklageskrift, som blev præsenteret for en dansk styrmandselev torsdag eftermiddag. Greenpeace fortalte efterfølgende, at de tager skarp afstand fra det nye anklageskrift.

Se også: Greenpeace-dansker anklaget for hooliganisme

Anne Mie Roer Jensen er fortsat anklaget for pirateri, men den danske arktisansvarlige i Greenpeace, Jon Burgwald, forventer, at den anklage nu vil blive frafaldet.

- Det er kun halvt så slemt som paragraffen om pirateri, der kan give op til 15 års fængsel, men desværre er hooliganisme i Rusland det, man kan kalde for en gummiparagraf, fordi den er så fleksibel, at man nærmest kan bruge den til hvad som helst.

- Du kan nærmest blive dømt for hooliganisme, hvis du går for rødt lys, så bevisbyrden er langt mindre for anklagemyndigheden, og det er selvfølgelig dybt problematisk, siger Jon Burgwald til Ritzau.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere