Pædagoger og kommuner er enige om regler for arbejdstid

KL og Bupl er blevet enige om, hvordan skole-pædagoger skal arbejde, når ny folkeskolereform træder i kraft

Kommunernes organisation KL og pædagogernes fagforbund Bupl har indgået central aftale om arbejdstidsregler for de cirka 15.000 pædagoger, der arbejder i folkeskolen.

De ændrede arbejdstidsregler sikrer, at pædagoger kan spille en aktiv rolle i udviklingen af den nye folkeskole, oplyser KL.

Formanden for KL’s Løn- og Personaleudvalg, Michael Ziegler, er tilfreds med resultatet, som han betegner som nye og fleksible arbejdstidsregler.

- Skolepædagoger spiller en vigtig rolle, hvis folkeskolereformen skal blive en succes. Og her vil aftalen yde et stort bidrag, siger Michael Ziegler i en pressemeddelelse.

Formanden for Bupl Henning Pedersen er også tilfreds, fordi det har skånet BUPLs medlemmer for en konflikt med KL.

- Forhandlingerne er foregået på en dyster baggrund, nemlig lærerkonflikten i foråret. Når man tager det i betragtning, synes jeg, vi har fået nogle gode resultater hjem til pædagogerne i skolen, siger Henning Pedersen.

Udgangspunktet for de nye arbejdstidsregler er i følge KL, at pædagogernes arbejdstid anvendes på skolen.

- Det giver mulighed for at øge samværet med eleverne, sådan som det er forudsat i skolereformen, og for at styrke samarbejdet, både mellem pædagoger og med ledelsen, lærerne og øvrige faggrupper, siger Michael Ziegler.

Forliget skal nu sendes til urafstemning blandt de berørte pædagoger. Resultatet af afstemningen foreligger i midten af december.

De nye, ændrede arbejdstidsregler træder i kraft 1. august 2014, samtidig med den kommende folkeskolereform og de nye arbejdstidsregler for lærerne i folkeskolen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere