Tanzania beslaglægger 797 stødtænder efter razzia

Efter en større razzia har de tanzaniske myndigheder anholdt tre bagmænd med kinesisk statsborgerskab

Politiet i Tanzania har anholdt tre kinesiske statsborgere og beslaglagt 797 stødtænder i den forgangne uge i en antisnigskytte-razzia i storbyen Dar es-Salaam og i den sydlige by Mtwara.

Tirsdag fortalte kilder fra det tanzaniske parlament, at man af tre omgange har fundet frem til de store mængder af "hvidt guld", som stødtænderne kaldes på grund af elfenbenets høje værdi på det sorte marked.

De foreløbige fund vurderes at må have kostet Knap 400 elefanter. De mange stødtænder lå gemt i hvidløgssække i de kinesiske statsborgeres huse.

Det fortæller Chikambu Rumisha, der er talsmand for det tanzaniske ministerium for naturressourcer og turisme.

- Alene i lørdags i Dar es-Salaam blev 706 elefantstødtænder konfiskeret, mens yderligere to blev fundet af myndighederne i går. Og i sidste uge beslaglagde politiet 89 stødtænder i Mtwara, lyder det fra talsmanden.

Kriminelle snigskytter, der dræber elefanter og næsehorn, er et udbredt problem i flere afrikanske lande.

I august 2011 beslaglagde tanzaniske myndigheder mere end 1000 elefantstødtænder på et skib ved havnen i Zanzibar, der var på vej til Malaysia.

Selv om international handel med elfenben blev forbudt i 1989, er elfenben en letomsættelig vare. Efterspørgslen er stor i Asien og særligt i Kina, hvor elfenben især bruges til udsmykning og som medicin.

Handel med elfenben blev forbudt efter en opgørelse, der viste, at der var sket et stort fald i bestanden af elefanter fra flere millioner i midten af det 20. århundrede frem til slutningen af 1980'erne med blot omkring 600.000.

Sidste år udtalte et medlem af det tanzaniske parlament, at ulovligt krybskytteri var ude af kontrol, og at op mod 30 elefanter blev dræbt om dagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere