Græker kaster mønter efter dansk IMF-repræsentant

Poul Thomsen, der er chefforhandler i Den Internationale Valutafond, har fået kastet mønter efter sig i Athen

En mand er tirsdag tilbageholdt af det græske politi, efter at have kastet mønter mod den danske repræsentant for Den Internationale Valutafond, IMF, i landet.

Det skriver det statsdrevne nyhedsbureau Athens News Agency.

Danskeren Poul Thomsen, der er chefforhandler og vicedirektør i den europæiske afdeling af IMF, blev ikke direkte ramt af den håndfuld mønter, som den vrede græker affyrede ude foran finansministeriet ved Syntagmapladsen i Athen.

Mønterne ramte i stedet Poul Thomsens bil.

Grækenland har på grund sin økonomiske krise været igennem omfattende besparelser og har af flere omgange måtte understøttes af statslån. EU og IMF forudser et underskud på statsbudgettet på to milliarder euro i 2014.

For at give grækerne yderligere støtte, har Poul Thomsen, der for tiden er projektchef for IMF i Portugal og Grækenland, indledt nye dialoger med den græske regering i det gældsplagede land.

Det sker sammen med to repræsentanter fra henholdsvis Den Europæiske Centralbank og EU-Kommissionen.

En rapport med anbefalede besparelser fra de tre repræsentanter er nødvendig for, at det internationale samfund kan give en yderligere støtte på én milliard euro til grækerne.

Det er ikke første gang, at Poul Thomsen bliver lagt for had af en græker som følge af hans samarbejde med den græske regering om de kraftige besparelser.

Under endnu en sparerunde i februar 2012 krævede George Karatzaferis fra det lille regeringsparti Laos, at Poul Thomsen blev erklæret uønsket i landet, hvis Grækenland gennemførte de anbefalede besparelser på offentlige pensioner.

I den forbindelse fremsatte juridiske repræsentanter for de græske politibetjente trusler mod Poul Thomsen, om at udstede arrestordrer på ham for en række forseelser, såsom afpresning og undergravning af demokratiet og Grækenlands suverænitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere