Forsikringsselskaber får erstatninger presset ned

På få år er antallet af klager fra forsikringsselskaberne over afgørelser i Ankestyrelsen mere end fordoblet

På fem år er forsikringsselskabers klager over afgørelser i Arbejdsskadestyrelsen steget fra 594 sager i 2007 til 1470, viser tal fra Ankestyrelsen.

De seneste tal er fra 2011, men ifølge brancheorganisationen Forsikring og Pension er tendensen fortsat siden, skriver Politiken onsdag.

- Forsikringsselskaberne har mere fokus på, om afgørelserne er rigtige. Og ankerne er selvfølgelig hovedsagelig i sager, hvor man mener, at der er tilkendt for høj erstatning.

- Men de klager ikke uden grund: I mere end halvdelen af sagerne er der noget at komme efter, siger underdirektør Hans Reymann-Carlsen fra Forsikring og Pension til Politiken.

Han henviser til, at selskaberne fik omgjort Arbejdsskadestyrelsens afgørelse i 37 procent af klagesagerne, og yderligere 14 procent blev hjemvist til fornyet behandling i styrelsen.

Og det ser ud til, at selskaberne har held med at få erstatningerne reduceret. Ifølge en opgørelse, som Fagbladet 3F har foretaget og offentliggør onsdag, er den samlede erstatningsudbetaling for arbejdsulykker faldet fra 3,72 milliarder kroner i 2007 til 1,89 milliarder kroner sidste år.

I samme periode er antallet af anerkendte ulykker dog også dalet, men det kan langtfra forklare hele faldet. På selskabernes bundlinjer har perioden 2007-2012 også været nydelig.

Præmieindtægterne har været 8,7 milliarder kroner højere end erstatningsudbetalingerne.

Fraregnet driftsomkostninger efterlader det selskaberne med en indtjening på cirka en milliard årligt i perioden, viser Fagbladet 3F’s gennemgang af tal fra Finanstilsynet.

Hos 3F er hovedkasserer Ulla Sørensen forarget. Hun mener, at der - teknik eller ej - er "noget helt galt", når selskabernes indtjening er steget så kraftigt over en årrække:

- Jeg synes, det er uanstændigt at lave forretning på det her - de må finde nogle andre steder at tjene deres penge, siger hun til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere