Thorning: Løkke må spørge på skrift om solcellesag

Hvis Løkke vil have svar på, hvornår Thorning fik kendskab til solcellesag, må han stille skriftlige spørgsmål

Hvis Løkke vil have svar på, hvornår Thorning fik kendskab til solcellesag, må han stille skriftlige spørgsmål (Foto: POLFOTO)
Hvis Løkke vil have svar på, hvornår Thorning fik kendskab til solcellesag, må han stille skriftlige spørgsmål (Foto: POLFOTO)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) undlod fem gange at svare på Lars Løkke Rasmussens (V) spørgsmål om, hvornår statsministeren fik kendskab til problemer med regeringens solcellelov.

Og efter Folketingets spørgetime med statsministeren blev Helle Thorning-Schmidt kritiseret af samtlige partier uden for regeringen for ikke at svare på de spørgsmål, hun fik stillet af formændene for de andre partier.

Men den kritik afviser Thorning:

- Jeg svarer på masser af ting herinde. Men det kan ikke være sådan, at hvis man ikke er tilfreds med svaret, så siger man, at der ikke er svaret på spørgsmålet, siger Helle Thorning-Schmidt og tilføjer:

- Det er et helt almindeligt debattrick i Folketinget at sige, at der ikke bliver svaret på spørgsmålet. Selvfølgelig svarede jeg på masser af spørgsmål, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun mener selv, at hun svarede på, om regeringen går ind for at lovgive om kædeansvar, så hovedentreprenører hæfter for, at underentreprenører lønner deres ansatte efter danske løn- og arbejdsvilkår.

- Der siger jeg nej, det går vi ikke ind for at lovgive om, men vi går ind for, at man ude i kommunerne bruge kædeansvar, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun blev også spurgt om, hvorvidt alle boligejere, der har betalt for meget i skat på grund af fejlagtige vurderinger siden 2003, vil få deres penge tilbage.

- Her svarer jeg meget tydeligt, nogle boligejere vil få penge tilbage, siger Helle Thorning-Schmidt med henvisning til, at regeringen ikke vil korrigere ejendomsvurderinger helt tilbage til 2003.

Dermed er det ikke alle boligejere, der får deres penge tilbage.

Ifølge Thorning egner Løkkes spørgsmål om, hvornår hun fik kendskab til solcellesagen, sig til gengæld ikke til spørgetimen. Her har statsministeren nemlig ikke mulighed for på forhånd at forberede sig på konkrete spørgsmål.

- Hvis Lars Løkke Rasmussen gerne vil vide det på dato, minutter og sekunder, så må han stille spørgsmålet skriftligt. Sådan arbejder vi i Folketinget, og det ved Lars Løkke Rasmussen selvfølgelig godt. Det er uegnet til en spørgetime, siger Helle Thorning-Schmidt.

Løkke stillede spørgsmål for at få klarhed over, om statsministeren kunne have grebet ind på et tidligere tidspunkt og få lukket huller i solcelleloven og dermed spare statskassen for et stort millionbeløb.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere