Domstol indleder Greenpeace-sag mod Rusland

Opgøret mellem Rusland og Holland i Greenpeace-sag er onsdag begyndt ved Den Internationale Havretsdomstol

Danske Anne Mie Roer Jensen har siddet varetægtsfængslet siden september. (Foto: AP)
Danske Anne Mie Roer Jensen har siddet varetægtsfængslet siden september. (Foto: AP)

Den Internationale Havretsdomstol begyndte onsdag at behandle en hollandsk klage over Rusland, der i ugevis har tilbageholdt 30 Greenpeace-aktivister og skibet Arctic Sunrise, der er indregistreret i Holland.

Se også: Greenpeace-dansker flyttes til nyt fængsel

En af de fængslede aktivister er danske Anne Mie Roer Jensen.

Se også: Greenpeace-dansker anklaget for hooliganisme

Forud for høringen havde Rusland varslet, at de ville boykotte domstolen, og russerne er da heller ikke mødt frem hos Den Internationale Havretsdomstol, der ligger i den tyske by Hamburg.

- 50 dage i fængsel for at forsøge at hænge et banner op, der siger 'stop med at ødelægge vores planet' er meget lang tid, siger Kumi Naidoo, der er administrerende direktør i Greenpeace International.

Se også: Rusland frafalder pirateri-anklage mod Anne Mie

De 30 Greenpeace-aktivister, herunder danske Anne Mie Roer Jensen, har siddet varetægtsfængslet, efter at deres skib, Arctic Sunrise, i september blev opbragt af russiske skibe og ført til Murmansk i det nordlige Rusland.

Se også: Ekspert: Anne Mie kan ende i frygtet arbejdslejr med Pussy Riot

Skibet og de 30 aktivister fra omkring 20 lande deltog 19. september i en aktion i Det Arktiske Hav mod russiske olieboringer i området, da Arctic Sunrise blev bordet af russiske sikkerhedsstyrker.

Først blev aktivisterne tiltalt for pirateri, der i Rusland kan medføre op til 15 års fængsel. Siden er tiltalen blevet ændret til den mildere anklage 'hooliganisme', hvor strafferammen er syv år.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere