Kommune politianmelder Metroselskabet

Metroselskabet har ifølge kommunen overskredet sine arbejdstidstilladelser på byggepladsen ved Marmorkirken

Københavns Kommune kommer nu de støjplagede naboer til Marmorkirken til undsætning i striden om larm fra metrobyggeriet.

- Vi har i fredags politianmeldt entreprenøren på byggepladsen ved Marmorkirken for en helt konkret situation, siger Jens Elmelund, udviklingsdirektør i teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune, og fortsætter:

- Vi har haft en meget klar aftale om, hvilke aktiviteter der måtte foregå på byggepladsen. Den aftale har entreprenøren overtrådt.

Metroselskabet har angiveligt arbejdet senere med byggeriet af Cityringen end tilladt på byggepladsen ved den store kirke tæt på Amalienborg. Det skulle være sket fredag aften den 4. oktober.

- Det ser vi meget alvorligt på. Vi har nu overdraget sagen til politiet, og derfor vil vi ikke kommenterer sagen yderligere, siger Jens Elmelund i en mail til Ritzau.

Natarbejdet på byggepladsen ved Marmorkirken har været indstillet siden juli, mens en klage fra naboerne til byggeriet bliver behandlet. Indtil videre må der arbejdes i hverdage fra klokken 7 til 18.

Politianmeldelsen glæder Beboerforeningerne omkring Marmorkirken.

- Det er selvfølgeligt positivt, at Københavns Kommune nu efter mange anmeldelser og mange opfordringer fra sammenslutningen tilsyneladende endelig tager sig sammen til at håndhæve reglerne, skriver deres talsmand Kaj Larssen i en pressemeddelelse.

Foreningerne, der repræsenterer naboerne til byggeriet, hævder, at Metroselskabet systematisk overskrider reglerne for, hvornår der må arbejdes på byggepladsen, og at beboerne flere gange har gjort kommunen opmærksom på dette.

Hos Metroselskabet oplyser pressekoordinator Kåre Møller Madsen, at selskabet ikke har modtaget politianmeldelsen, som man derfor foreløbig ikke vil kommentere.

I juni politianmeldte Frederiksberg Kommune Metroselskabet for overtrædelser af miljøbeskyttelsesloven. På byggeriet på Aksel Møllers Plads havde Metroselskabet angiveligt overskredet støjgrænserne.

Metroselskabet ejes af Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og staten.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere