To revisorer fyret efter DR's skattely-dokumentar

To revisorer fra Ernst & Young er fyret efter råd til DR's undercoverjournalist, skriver FinansWatch

Ernst & Young har ifølge FinansWatch sagt farvel til to revisorer i kølvandet på DR's skattely-dokumentar (Foto: Ernst & Young)
Ernst & Young har ifølge FinansWatch sagt farvel til to revisorer i kølvandet på DR's skattely-dokumentar (Foto: Ernst & Young)

DR-dokumentaren "I Skattely", som blandt andet har belastet Jyske Bank, får konsekvenser hos revisionsvirksomheden Ernst & Young.

Det er en god forretning for Jyske Bank og direktør Anders Dam at have afdelinger i Schweiz og Gibraltar. (Foto Ole Lind/Polfoto) Vagthund Scorer kassen i lyssky lande

Det skriver nyhedsportalen FinansWatch.

De to revisorer, Søren Steenholdt og Per Lundbæk Christensen fra Ernst & Young, er angiveligt blevet fyret, efter de har rådgivet DR's undercoverjournalist i sagen.

Se også: Ekspert: Jyske Banks image er useriøst

Hos Ernst & Young bekræfter kommunikationsansvarlig Per-Henrik Goosman over for FinansWatch, at de to revisorer ikke længere er ansat.

- Jeg kan bekræfte, at hverken Søren Steenholdt eller Per Lundbæk Christensen er hos Ernst & Young længere. Men jeg vil ikke kommentere årsagen.

- Det er en sag mellem de to og Ernst & Young, siger Per-Henrik Goosman.

Se også: Jyske Bank: Intet fordækt med os på hemmelig liste

Kan være mere på vej
Fyringen af de to revisorer kan komme til at belaste Jyske Bank yderligere, da Ernst & Young tilsyneladende ikke kan godkende de to revisorers rolle i sagen.

Se også: Jyske Bank får tæv på Facebook

I den brevdokumentation, som Jyske Bank har fremlagt i sagen, henviser banken DR’s undercoverjournalist direkte til Søren Steenholdt:

- For at du sikrer dig en rigtig værdi af dit firma i dag og en rigtig udflytning fra Danmark, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til Søren Steenholdt, statsautoriseret revisor fra Ernst & Young.

Se også: DR sender skattely-dokumentar trods politianmeldelse

- Han er meget kort orienteret om din problemstilling og er meget kyndig i international beskatning, skriver Jyske Banks rådgivere i Schweiz Henrik Löwe og Thomas Ladefoged til DR's journalist.

Programmet, hvor de nu fyrede revisorer ifølge FinansWatch rådgiver i sagen, bliver vist på DR 1 mandag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere