Israel nægter Arafat-forgiftning: Det er en sæbeopera

Arafat havde en usund livsstil og var 75 år, da han døde, påpeger Israel efter Arafats enkes beskyldninger

(Arkivfoto:AP)
(Arkivfoto:AP)

Den israelske regering afviser at have spillet en rolle i Yasser Arafat død, efter at den tidligere palæstinensiske leders enke onsdag fortalte, at han blev forgiftet med det radioaktive stof polonium.

Enken, Suha Arafat, henviser til svar fra schweiziske retsmedicinere, der har undersøgt hendes mands jordiske rester.

Hun beskylder ikke noget land eller nogen person for at stå bag, men hun konstaterer dog, at Israel havde karakteriseret Arafat som en mand, der stod i vejen for fred.

Han levede usundt
Israels regering henviser til gengæld til, at Arafat var en mand på 75 år, der havde en usund livsstil.

- Det her er mere sæbeopera end videnskab. Det er det seneste afsnit i sæbeoperaen, hvor Suha modarbejder Arafats efterfølgere, siger talsmand for Israels udenrigsministerium Yigal Palmor.

'Århundrets forbrydelse'
Det er retsmedicinere fra Lausanne Universitets radiologiske institut, som har undersøgt vævsprøver taget fra Arafats grav i Ramallah på Vestbredden.

I de jordiske rester fandt de schweiziske retsmedicinere en dødelig dosis polonium-210. Den tidligere PLO-leders grav blev åbnet i november sidste år for at få gennemført undersøgelsen.

Tv-stationen al-Jazeera lavede i den forbindelse sin egen undersøgelse. Her fandt man spor efter isotoper i Arafats personlige ejendele.

- Dette er århundredets forbrydelse, siger Suha Arafat til tv-stationen.

Yasser Arafat, der i otte år frem til sin død var præsident for Det Palæstinensiske Selvstyre, døde i 2004 på et hospital i Paris.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere