Campingplads oversvømmet da dæmning ved Brande gav efter

En dæmning ved Brande brød torsdag sammen. Et museum er faldet ned af sin sokkel og campingplads oversvømmet

Flere campingvogne på Brande Camping blev oversvømmet, og et museum faldt ned af sin sokkel, da en dæmning over Holtum Å torsdag eftermiddag brød sammen.

Dæmningen blev bygget i forbindelse med etableringen af Brande Elværk omkring 1910 og dannede en omkring en kilometer lang sø.

Men torsdag gav dæmningen efter. Søen blev tømt for vand, der som en stor bølge løb gennem Holtum Å og videre ud i Skjern Å.

- Brande Camping er blevet oversvømmet, og et museum, der lå på dæmningen, er skredet ned af sin sokkel, fortæller vagtchef Henrik Nielsen fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

- Vi har desuden advaret dambrugene langs Skjern Å om, at der er en større bølge på vej, så de kan tage deres forholdsregler, forsætter han.

Ingen personer er dog kommet til skade i forbindelse med dæmningens sammenbrud.

Brande Elværk er landets ældste vandkraftværk. Ifølge selskabets hjemmeside ophørte den egentlige el-produktion i 1976, men et selskab købte området omkring søen og udlagde det som rekreativt område.

Desuden købte selskabet de gamle produktionsbygninger, hvor der blev indrettet museum, som fortsat producerede en beskeden del af elforbruget i Brande.

Politiet har endnu ingen forklaring på, hvorfor dæmningen brød sammen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere