Gribende: Paven trøster elefantmand

Frans hyldes igen for sit stærke engament - bad for syg troende på Peterspladsen

Paven tog sig god tid til at trøste den stærkt vansirede mand på Peterspladsen. (Polfoto)
Paven tog sig god tid til at trøste den stærkt vansirede mand på Peterspladsen. (Polfoto)

Den nye pave Frans vækker atter begejstring i den katolske verden for sin udtalte næstekærlighed overfor syge og udstødte.

Efter en fremtræden på Peterpladsen i Rom onsdag blev pavens opmærksomhed henledt på en mand, hvis ansigt og hænder er frygteligt vansiret af svulster.

Frans omfavnede manden i adskillige minutter, hvorefter han kyssede og velsignede ham, skriver Catholic News Agency.Levede af freakshows
Manden, der ikke er navngivet, lider af en ondartet form af sygdommen neurofibromatosis, som også den såkaldte elefantmand, Joseph Merrick, blev tillagt i mange år efter sin død. Hans diagnose er dog omstridt. I dag anses det ifølge Encyclopedia Britannica som mere sandsynligt, at han led af det ekstremt sjældne Proteus' syndrom.

Se også: Her er den nye elefantmand

Elefantmanden levede i England den sidste halvdel af 1800-tallet, hvor han måtte ernærede sig ved at optræde i freakshows under det uhyggelige navn.

Hans pinsler er siden udødeliggjort i kunstnerisk form, blandt andet i en film af David Lynch fra 1980, hvor John Hurt spillede elefantmanden.

Se også: Familien vil begrave Elefantmand

Efter mødet med den vansirede mand sammenlignes paven i den italienske presse med sit store forbillede, Den Hellige Frans af Assisi, som i det 13. århundrede kyssede en spedalsk og i øvrigt levede sit liv som en tigger, befriet for jordisk ejendom.

Den nuværende Frans, som er født Jorge Mario Bergoglio, tog sit pavenavn efter den gamle italienske helgen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere