PET i slæbesporet: Samarbejdsnedbrud i 55 dage

PET fungerer ikke optimalt på grund af historisk lang og dyb krise i efterretningstjenesten

Siden 13. september har der været iskold luft mellem de politi-ansatte i PET og den øverste ledelse med Jakob Scharf i spidsen.

Her forlod politiforeningen, der repræsenterer knap 600 ud af PET’s 800 ansatte, samarbejdsudvalget i protest - og det har efterladt efterretningstjenesten i dyb krise.

– PET fungerer ikke optimalt, som situationen er lige nu, og det kan hverken de ansatte, ledelsen, politikerne eller borgere være tilfredse med, siger professor Anders Drejer.

PET-chefen Jakob Scharf. (Foto: Jens Dresling) Samfund PET-chef gramsede løs til julefrokost

Han efterlyser Rigspolitichefen, som Jakob Scharf refererer til, eller justitsminister Morten Bødskov (S) kommer med en udmelding om, hvordan den kritiske situation, der nu har stået på i 55 dage, skal løses, men de to herrer er gået i flyverskjul.

Samfund PET-chef opfører sig upassende over for kvinderne

Ekstra Bladet forsøgte i går at få Morten Bødskov ud af busken, men fra ministerens kommunikationsrådgiver lyder svaret:

– Ministeren har ingen kommentarer.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skarup har også i Folketinget forsøgt at få justitsministeren til at forholde sig til krisen i PET, men Bødskov ville ikke selv komme med et svar og indhentede i stedet et fra PET selv:

Foto: Jens Dresling Samfund Ekspert: Scharf bør ikke styre PET

– Politiforeningen i PET meddelte den 13. september 2013, at foreningen samme dato havde besluttet at træde ud af Samarbejdsudvalget i PET. Dette beklager ledelsen i PET naturligvis. Ledelsen i PET har på den baggrund nu indledt en møderække med Politiforeningen og medarbejderrepræsentanterne for de øvrige personalegrupper om samarbejdsforholdene. Det tilføjes, at Politiforeningens beslutning vedrørende udtræden af Samarbejdsudvalget efter ledelsens opfattelse ikke har indflydelse på varetagelsen af PETs opgaver.

Heller ikke Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg ønskede trods gentagne henvendelser at udtale sig til Ekstra Bladet de seneste to dage.

kkr@eb.dk

tgs@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer