PET-chef jokede med affære

Lavede sjov med utro amerikansk kollega

PET-chef's Jakob Scharfs dømmekraft blev sidste år sat helt ud af spil, da øllene og snapsen begyndte at ryge indenbords til sidste års julefrokost.

Som Ekstra Bladet skriver i dag var Scharf sammen med en kvindelig regnskabsmedarbejder, hvilket er en af de episoder, som ligger til grund for de PET-ansattes oprør mod deres chef.

PET-chef Jakob Scharf optrådte lidt for løssluppent, da han åbenlyst gramsede på en velvillig kvinde til en julefrokost, fortæller Ekstra Bladets kilder. (Foto: Jens Dresling) Vagthund PET-chef gramsede løs til jule-frokost

Inden hans sidespring til julefrokosten 14. december 2012 gjorde PET-chefen grin med CIA's afgående chef David Petraeu under sin årlige tale.

Jakob Scharf laver sjov med, at Petraeus er så uheldig, at han måtte træde tilbage i 2012 efter, at han er blevet afsløret i at have en affære med en journalist, som han blandt andet løb ture med.

- Det ville aldrig ske for mig. Jeg kan slet ikke løbe så langt, siger Scharf til forsamlingen.

Få timer senere er flere medarbejdere dog i tvivl, om de skal grine eller græde. Klokken er ikke meget efter 18.00, og da julefrokosten har været i gang siden klokken 14.00, er folk ved at være både berusede og løsslupne. Ikke mindst chefen.

- Jakob står oppe på en mellemgang af glas med en kvindelig controller, og de er overalt på hinanden. Alle kan bare se det, for mellemgangen er af glas, og det er så pinligt. Til sidst går administrationschefen Mette Lyster Knudsen op og stopper dem, fortæller en af en håndfuld PET-ansatte, som Ekstra Bladet har talt med angående den skandaløse julefrokost.

Se også: Ekspert: Scharf bør ikke styre PET

David Petraeus blev udnævnt til det magtfulde embede som CIA-chef i sensommeren 2011, men måtte allerede træde tilbage i november 2012, da det blev afsløret, at han havde haft en affære med journalisten Paula Broadwell.

Ifølge flere amerikanske medier udsatte Petraeus nationen for en sikkerhedsrisiko.

Blandt andet skrev Business Insider:

- I det øjeblik, general Petraeus placerede sig selv i en position, hvor hans private opførsel blev til noget, han havde behov for at skjule over for offentligheden, satte han nationens sikkerhed i fare.

Jakob Scharf ønsker ikke at kommenterer den famøse julefrokost.

1 kommentar
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere