Embedsmænd sendte sex-breve uden tilladelse

Glemte lige at cleare det med kærestebrevene

(Foto: colourbox.com)
(Foto: colourbox.com)

UPS: glemte lige at cleare det med kærestebrevene

I strid med politikernes beslutning har Københavns Kommune sendt breve til 5.7000 københavnske kontanthjælpsmodtagere.

4.700 af dem er blevet bedt om at skrive under på, om de er kærester med de andre voksne, der bor på deres adresse eller ej.

Også Århus Kommune er klar til at sende breve ud til kommunens kontanthjælpsmodtagere og afkræve dem et svar på, om de er kærester.

Brevene skyldes en ny lov om, at ugifte samlevende skal forsørge hinanden ligesom gifte par.

Men det er dyneløfteri af værste skuffe, lyder det fra flere vrede politikere i København, hvor sagen nu har afstedkommet ballade i Borgerrepræsentationen.

Læs også: Viktor: Mette F kom ud af min kones mund

Signe Færch, medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, for Enhedslisten, mener overhovedet ikke, at politikerne har sagt god for at sende et eneste brev. Hun vil nu stille borgmesteren for området til ansvar.

- Det kan ikke være rigtigt, at Anna Mee Allerslev (R) sætter hele det her dyneløfteri i gang uden, at det er drøftet i udvalget, siger Signe Færch.

Skal vedtages en måned efter breve blev sendt
Indførelsen af den nye lov og planen om brevene var oppe i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i september.

Men Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten fik vedtaget, at kommunens administration af den nye lov skal drøftes igen, inden politikerne beslutter noget.

Læs også: Arbejdsløshed kastrerer dit kæresteforhold

Den drøftelse er først sat på dagsordenen på et møde i udvalget mandag aften. Cirka en måned efter de næsten 6.000 breve blev sendt ud.

Signe Færch får fuld støtte fra SF’eren Neil Bloem, der også var med på mødet i udvalgt.

- Jeg mener bestemt ikke, at der er givet politisk mandat til at begynde at sende breve ud, siger Neil Bloem.

S: I strid med reglerne med ok
Neil Bloem kalder det et stort problem, at Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen er ”lige lovligt selvkørende”.

Socialdemokraternes medlem af udvalget, Stig Ekman (S), siger ligeud, at det havde forvaltningen ikke mandat til, og hans synes, de skulle have ventet. Men han er klar til at acceptere kommunens dyneløfteri.

- Det er ok, de har gjort det, så folk får en mulighed for at forberede sig. Det ville være uanstændigt, hvis de lige op til jul fik besked om, at de fra 1. januar går flere tusinde ned i indtægt, siger Stig Ekman.

Embedsmænd mente ikke, det kunne vente
Avisen.dk har siden torsdag formiddag forsøgt at få en kommentar fra borgmesteren for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Anna Mee Allerslev.

Læs også: Tina må tigge kæresten om lommepenge

Hendes pressechef oplyser, at brevene er sendt af forvaltningen og henviser til sidst til direktør for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

- Jeg beklager naturligvis, at Enhedslisten, Socialdemokraterne og SF har den opfattelse, at vi er gået videre end vi skulle. Formålet er at skabe det nødvendige administrative grundlag og også leve op til god forvaltningsskik, skriver Kaj Ove Christiansen.

Han mener ikke, at man havde kunnet nå at være klar til den nye lov 1. januar, hvis ikke kommunen var begyndt at samle oplysningerne om samliv ind før efter mødet på mandag.

Rød fløj: Der skulle ikke sendes nogen breve
Men både SF og Enhedslisten mener ikke, at der skulle sendes nogen breve ud overhovedet.

- Den lovgivning er ikke vores kop te. Meningen var at vi skulle drøfte, hvordan den kan indføres blidest muligt for borgerne, siger Neil Bloem.

Signe Færch foreslår, at man i stedet i første omgang lader folk melde sig selv, hvis de mener, de falder ind under den nye lov om gensidig forsørgerpligt.

Læs også: Sex med samboen: 4700 københavnere skal svare

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere