Satellit på vej mod Jorden

Satellitten GOCE baner sig i øjeblikket gennem rummet mod os

I løbet af få dage vil en et ton tung rum-satellit brage mod Jorden og ramme vores atmosfære. Det melder rumfartsorganisationen European Space Agency (ESA) på deres hjemmeside.

Satellitten måler en gange fem meter, og forskerne forventer, at det meste af den tunge satellit vil nå at brænde op, inden den når Jordens overflade. Alligevel vil fragmenter af en vis størrelse forblive intakte, og disse kan altså ramme Jordens overflade.

– I øjeblikket kan det præcise tidspunkt og sted, hvor fragmenterne rammer, ikke forudses, skriver ESA på sin hjemmeside.

Satellit fra 2009

Satellitten har siden 2009 registreret minimale variationer i Jordens tyngdekraft. Men ifølge ESA løb satellitten tør for brændstof i midten af oktober i år. Derfor er missionen nu af gode grunde slut, og satellittens endeligt gennem Jordens atmosfære har hele tiden været en planlagt hændelse.

Satellittens højde var i går 160 km over Jordens overflade med en forventet nedstigningshastighed på 13 km om dagen.

Det danske rigspoliti har i en pressemeddelelse meldt ud, at myndighederne følger situationen; men indtil videre tyder intet på, at nedslagsstedet bliver et sted i Danmark.

Ifølge ESA’s hjemmeside vil satellitten være stort set udbrændt allerede ved 80 kilometers højde.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere