Husker du videoen: Nu får betjent kritik af voldsom anholdelse

Den Uafhængige Politiklagemyndighed giver 19-årig studerende delvist medhold i, at betjent handlede for voldsomt under anholdelse, der blev optaget på video

- Den slags synes jeg, der skal være debat om, så nej, jeg fortryder det ikke, siger Stefan Thatheswararajah efter at have offentliggjort en video af sin egen anholdelse. (Foto: Ole Frederiksen).
- Den slags synes jeg, der skal være debat om, så nej, jeg fortryder det ikke, siger Stefan Thatheswararajah efter at have offentliggjort en video af sin egen anholdelse. (Foto: Ole Frederiksen).

Det vakte vild debat i sommer, da den 19-årige hf-studerende Stefan Thatheswararajah fra Horsens offentliggjorde en video af sin egen anholdelse på YouTube.

Var der tale om grov politivold ? Eller optrådte den 19-årige så modstræbende, at politifolkene var nødt til at bruge hårdhændede metoder ?

Stefan Thatheswararajah klagede via sin advokat, Mette Grith Stage, til Den Uafhængige Politiklagemyndighed ( DUP ).

Hårdt skub mod politibilen
DUP har netop afgjort sagen. Den 19-årige får på et punkt medhold i, at den mandlige betjent handlede for voldsomt ved at skubbe ham hårdt op mod politibilen.

DUP skriver i afgørelsen, at betjenten handlede kritisabelt, og at der var tale om unødig magtanvendelse ved at skubbe den anholdte hårdt mod politibilen.

- Han var lagt i håndjern og var forholdsvis rolig på dette tidspunkt, fastslår Den Uafhængige Politiklagemyndighed i sin afgørelse.

I orden han blev tvunget ned
Den Uafhængige Politiklagemyndighed har gennemgået hele anholdelsen punkt for punkt. Politiklagemyndigheden finder det i orden, at den 19-årige mand blev tvunget til jorden og lagt i håndjern, fordi han gjorde modstand mod anholdelsen og i det hele taget optrådte provokerende.

Der er i følge DUPs afgørelse ikke grund til at kritisere den ene betjent for, at han tog fat om Stefan Thatheswararajahs kæbe i cirka fem sekunder. Det skete alene fordi den anholdte havde råbt betjenten ind i hovedet.

Forsvareren er tilfreds
- Jeg ved erfaringsmæssigt, at det er meget vanskeligt at komme igennem med klager over politiets adfærd, da sagerne jo typisk står påstand mod påstand. Politifolkenes udsagn tillægges som udgangspunkt høj bevisværdi, siger forsvarsadvokat Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage og hendes klient er tilfreds med afgørelsen. (Foto: stage.as)
Forsvarsadvokat Mette Grith Stage og hendes klient er tilfreds med afgørelsen. (Foto: stage.as)

Den kendte advokat fastslår, at det i denne sag - takket været videooptagelsen - er lykkedes at påvise, at politiassistenten i hvert fald på et punkt har overskredet sine beføjelser .

- Han har anvendt unødig magt mod min klient. Min klient og jeg er derfor tilfredse med, at DUP har udtalt kritik af politiassistenten, siger Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

SE VIDEOEN AF ANHOLDELSEN HEROVER. ER DU ENIG ELLER UENIG I DUPs AFGØRELSE ?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere