Rigspolitichef: Problemer i PET

Rigspolitichefen erkender nu, at PET ikke fungerer optimalt

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg erkender nu, at PET ikke fungerer optimalt
Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg erkender nu, at PET ikke fungerer optimalt

PET befinder sig lige nu i en af tjenestens mest alvorlige kriser.

600 politiansatte har i knap to måneder stået uden for samarbejdsudvalget i protest mod ledelsen, og samtidig vælter den ene skandalesag efter den anden ud af fra det ellers hermetisk lukkede hovedkvarter i Søborg.

Anti-terrorpenge er blevet brugt på middage, statens regler for tjenesterejser bliver konsekvent brudt og tidligere på ugen kunne Ekstra Bladet afsløre, at de ansatte finder PET-chef Jakob Scharfs omgang med det kvindelige personale upassende.

Se også: PET-chef gramsede løs til julefrokost

Nu erkender Jakob Scharfs nærmeste overordnet rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, at PET ikke fungerer optimalt:

– Det er selvsagt helt afgørende for PET´s virke, at samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere fungerer godt.

– Derfor er det også problematisk, når tingene udvikler sig i en sådan retning, at Politiforbundets tillidsrepræsentant trækker sig fra PET´s områdesamarbejdsudvalg, skriver han i et svar til Ekstra Bladet.

Jens Henrik Højbjerg forsikrer samtidig om, at man arbejder på at få løst problemerne:

– Vi er naturligvis i dialog med såvel ledelse som repræsentanter for medarbejderne for snarest at finde løsninger på de opståede problemer.

Justitsminister Morten Bødskov er gået i flyverskjul. (Foto: Jens Dresling) Vagthund Samarbejdsnedbrud i 55 dage

Udmeldingen fra rigspolitichefen kommer efter, at Ekstra Bladet i dagevis har forsøgt at få ham til at forholde sig til krisen i PET.

Se også: MINISTER I FLYVERSKJUL

Og professor Anders Drejer Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet vurderer, at Jens Henrik Højbjerg nu går en travl tid i møde.

– Det er jo et eksemplarisk svar, hvor han erkender, at der er et problem og vil gøre noget ved det uden dog at ville sætte en frist på.

– Tilbage står så bare, at vi har at gøre med en offentlig organisation, der står for landets sikkerhed, og hvor medarbejderne nu i månedsvis ikke har ønsker at samarbejde med ledelsen. Det er en helt uacceptabelt situation, og rigspolitichefen er presset til hurtigst muligt at få det her løst, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere