Hotelbranche i krise ramt af rekordunderskud

Den danske hotelbranche tabte knap 800 millioner kroner i 2012. Store nedskrivninger koster dyrt

Den danske hotelbranche har fortsat svært ved at vriste sig fri af krisens kløer.

Sidste år tabte hotellerne samlet set 787 millioner kroner - det største underskud nogensinde ifølge en opgørelse udarbejdet af Dansk Brancheanalyse.

Det skriver Horeca-News på sin hjemmeside.

Det er femte år i træk, at den danske hotelbranche gennemsnitligt har røde tal på bundlinjen, og en væsentlig del af forklaringen er store nedskrivninger som eksempelvis den på det nyrenoverede Hotel d'Angleterre i København, hvor værdien af ejendommen blev nedskrevet med 435 millioner kroner.

- Hotelbranchen er fortsat ikke kommet ud af den krise, som den internationale finanskrise i 2008 medførte, siger Ole Egholm fra Dansk Brancheanalyse til horeca-news.dk.

Men der er også lyspunkter i mørket.

- En række hoteller og hotelkæder klarer sig fint, og for branchen som helhed er både omsætningen og driftsresultat før afskrivninger med videre vokset i de seneste år. Problemet er fortsat meget store nedskrivninger hos nogle selskaber, mener Ole Egholm.

Ud over nedskrivningen på d'Angleterre måtte også selskabet bag Skodsborg Kurhotel nedskrive med 100 millioner kroner.

Renser man de to store nedskrivninger ud af det samlede regnskab for branchen, er underskuddet dog fortsat fordoblet til 252 millioner kroner sammenlignet med i 2011.

Alligevel skaber det fortrøstning, at antallet af overnatninger er steget de tre seneste år, ligesom at omsætningen vokser.

- Det burde skabe grundlag for en forbedret indtjening i branchen, og man kan håbe på, at hotelbranchen i 2013 for første gang siden finanskrisen lander på et lille plus, siger Ole Egholm.

Selskaber som First, Scandic og Helnan Hotels stod for de største underskud i 2012.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere