Fynsk rederi får kæmpebøde for illegale sømænd

Bestyrelsesmedlem i Rederiforeningen af 2010, Niels Højlund Hansen, må betale bøde på 780.000 kroner

Det fynske rederi Nordane Shipping med skibsreder Niels Højlund Hansen betaler en bøde på 780.000 kroner for ulovlig beskæftigelse af filippinske søfolk. Det skriver Fagbladet 3F.

Det er anden gang, Niels Højlund Hansen, der er medlem af bestyrelsen i Rederiforeningen af 2010, får en bøde for at bruge illegal arbejdskraft.

Filippinerne havde ikke dansk arbejds- og opholdstilladelse, da de i 2011 brød is i danske farvande.

Derfor meldte 3F Sømændene dengang trafikken til politiet, og sagen var tæt på at ende i retten. Det skulle foregå i Svendborg, hvor Nordane har adresse, men kort før retsmødet i sidste uge valgte rederiet at betale.

- Bøden er på 780.000 kroner. Det er dobbelt op i forhold til Rigsadvokatens takster, idet der forelå skærpede omstændigheder, siger Henning Christiansen, der er senioranklager hos Fyns Politi, til Fagbladet 3F.

Skibsreder Niels Højlund Hansen, der står bag Nordane Shipping, ønsker ikke at kommentere sagen. Han oplyser blot, at rederiet har "accepteret bøden".

3F's Transportgruppe er tilfredshed med, at politiet fulgte sagen til dørs. Men forhandlingssekretær Henrik Berlau peger på, at Søværnets Istjeneste og Søfartsstyrelsen har svigtet deres ansvar.

- Skibet sejlede rundt i Limfjorden. Her brød det is i statens tjeneste, imens der var hyret ulovlig arbejdskraft om bord.

- I den her sag, som i flere andre, har Søfartsstyrelsen haft alle muligheder for at udføre sin kontrol og gribe ind mod ulovlig arbejdskraft. Alligevel var det op til 3F at afdække forholdene og melde sagen til politiet, siger han til Fagbladet 3F.

Det er ikke første gang, Nordane Shipping får en stor bøde i en sag om illegale søfolk, der hverken har opholds- eller arbejdstilladelse i orden.

I 2010 skrev Svendborg Netavis, at rederiet fik en bøde på 300.000 kroner i en lignende sag.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere