Danskerne giver 14 millioner til flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp har søndag samlet 14 millioner kroner ind efter organisationens årlige indsamling

14 millioner kroner.

Så meget blev der indsamlet, da Dansk Flygtningehjælp søndag holdt sin årlige landsindsamling, og det er halvanden million kroner mere end sidste år og samtidig det bedste resultat i flere år.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse søndag aften.

Mere end 14.000 trodsede det triste vejr og gik på gaden og stemte dørklokker for at samle ind til verdens flygtninge.

- Vi er ovenud tilfredse med resultatet. Vi har samlet betydeligt flere penge ind end sidste år, og det er fantastisk - specielt fordi vi havde frygtet, at mange indsamlere ville blive hjemme på grund af regnvejret. Så vi er meget taknemmelige for støtten, siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm.

Fordeler man de 14 millioner kroner ud på 14.000 indsamlere, betyder det, at de frivillige gennemsnitligt har fået 1000 kroner i indsamlingsbøssen.

For de penge er det blandt andet muligt at give vinterhjælp i form af tøj, tæpper og madrasser til en syrisk flygtningefamilie, eller sende nødhjælpspakker med myggenet, tæpper, vanddunke og en presenning til tre familier i Sydsudan, fortæller Dansk Flygtningehjælp.

- Vi vil gerne sende en stor tak til de mange danskere, der har gået på gaden, og de mange, der har puttet penge i indsamlingsbøsserne.

- Med de indsamlede midler er det blandt andet muligt at fastholde en stor indsats i Syrien, hvor situationen udvikler sig katastrofalt dag for dag, og hvor vinteren står for døren, siger Andreas Kamm.

Det er stadig muligt at give et bidrag til indsamlingen via blandt andet sms og Dansk Flygtningehjælps hjemmeside.

Dansk Flygtningehjælp er aktiv i mere end 35 lande.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere