PET-ansatte mobbes og mistrives

Undersøgelser afslører, at ledelsen i PET skaber et elendigt arbejdsmiljø

Hver tredje medarbejder i Politiets Efterretningstjeneste er ikke tilfredse med det psykiske arbejdsmiljø, hver tiende har været udsat for mobning og to ud af tre stoler ikke på ledelsens udmeldinger.

Arbejdsklimaet for de ansatte i PET, hvis fornemmeste opgave er stå for for nationens sikkerhed, er katastrofalt ringe. Det afslører en aktindsigt Ekstra Bladet har fået i to af tjenestens arbejdsvurderinger(APV).

I den ene APV er 243 PET-ansatte blevet spurgt, og her svarer eksempelvis 25 ansatte, at de i en eller anden grad har været udsat for mobning - og i samme undersøgelse er kun 80 medarbejdere enige i, at man kan stole på udmeldinger, der kommer fra ledelsen.

Se også: PET i slæbesporet: Samarbejdsnedbrud i 55 dage

Professor Anders Drejer fra Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, mener, at resultaterne er dybt problematiske:

– Mobning på i offentlig virksomhed er fuldstændig uacceptabelt og specielt i det omfang. Når hver tredje medarbejder samtidig klager over det psykiske arbejdsmiljø, så er vi der henne, hvor Jakob Scharfs overordnede med det samme skal forlange en handlingsplan for, hvornår og hvordan han retter op på det, siger han.

Se også: PET blæser på arbejds-regler

Professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen er enig.

– Det tegner et billede af en arbejdsplads, hvor en masse medarbejdere mistrives, og hvor der er mistillid til ledelsen, og det bliver endnu mere alvorligt, når der ligefrem er mobning til stede som jo per definition er personforfølgelse.

– Det her burde få rigspolitichefen eller justitsministeren til at kontakte arbejdstilsynet, som bør iværksætte en grundig undersøgelse af PET. Hverken regering, Folketinget eller borgerne kan være tjent med at så vigtig en organisation fungerer så dårligt, siger han.

Ekstra Bladet har spurgt justitsminister Morten Bødskov(S) om, hvordan han vil forbedre arbejdsmiljøet i PET, men han har ingen kommentarer til sagen og henviser til en udtalelse, rigspolitichefen er kommet med til Ekstra Bladet.

Se også: Rigspolitichef: Problemer i PET

Her erkender rigspolitichef, Jens Henrik Højbjerg, at PET ikke fungerer optimalt, og at man arbejder på at få løst problemerne:

– Vi er naturligvis i dialog med såvel ledelse som repræsentanter for medarbejderne for snarest at finde løsninger på de opståede problemer.

Læs mere i Ekstra Bladet i dag:

- Så grelle metoder bruger ledelsen

- PET-ansatte føler sig ydmyget

- Se alle resultaterne fra undersøgelserne

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere